20
Ned, Sij
0 Novi članci

U PLETERNICI OTVORENO NOVO GRADILIŠTE E-inkubator vrijedan 8,3 milijuna sa 93 posto financira EU

Font

U Pleternici je otvoreno novo gradilište. Nalazi se uz zgradu gradske uprave na koju će biti nadograđen e-inkubator. Projekt je vrijedan 8,3 milijuna kuna.


-Obavljaju se pripremni radovi, organizira se gradilište, doći će i do rušenja nadstrešnica za garaže koje se nalaze u gradskom dvorištu, banka naravno, treba izmjestiti bankomat na drugu lokaciju i čim se sve to posloži krenut će ona ozbiljna gradnja i iskopi. Projekt traje 24 mjeseca ali on obuhvaća i izgradnju i opremanje i uspostavu. Vjerujem da će izgradnja i njegovo opremanje biti gotovi do Dana grada – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.
Radove na izgradnji e-inkubatora izvodi požeška tvrtka Projekt inženjering d.o.o. a ugovor o tome potpisan je 19.prosinca. - Ovaj projekt sa svojom funkcijom,a to je naš novi inkubator namijenjen IT sektoru, zasiguirno će djelovati na povećanje broja zaposlenih i na povećanje broja tvrtki na pleterničkom području – rekla je tada gradonačćelnica Jozić.
Inače, budući pleternički e-inkubator prostirat će se na 417 četvornih metara, u njemu će biti 11 ureda, 4 box ureda, dvije video konferencijske dvorane, virtualna recepcija, dvije arhive, skladišni prostor te kuhinja. Čak 93 posto novca osigurat će se iz EU dok će preostalih 7 posto financirati partneri projekta - gradovi Kutjevo i Pleternica te Poduzetnički centar Pleternica d.o.o.

TEKST I FOTO:V.Milković

Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija