20
Ned, Sij
0 Novi članci

POLICIJA Krađa, prijevara, teško ozlijeđen 50-godišnjak...

Font


U nevelikom policijskom izvješću ipak je nekoliko ružnih i upozoravajućih događaja.

Teška krađa provaljivanjem
U razdoblju od 15. siječnja do 15. veljače 2018. godine, u mjestu Požeški Brđani, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u dvorišnu zgradu u vlasništvu 55-godišnjaka prilikom čega je otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
 Prijevara
U petak, 16. veljače 2018. godine, policijskim službenicima je prijavila 75-godišnjakinja s područja Pleternice da ju je prethodno na kućni telefon nazvala nepoznata osoba i predstavila se kao djelatnica veleposlanstva u Londonu te lažnim prikazivanjem činjenica o njenoj sestri dovela u zabludu i navela da prema primatelju u Velikoj Britaniji putem „Western Uniona“ pošalje novac. Oštećena je povjerovala te uplatila nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
Poznati su slučajevi ovakvih prijevara, kada nepoznata osoba s telefonskog broja strane zemlje stupi u kontakt s našim građanima, predstavljajući se kao zaposlenik diplomatskih predstavništava u inozemstvu i tražeći da uplate određeni iznos novca za člana njihove obitelji.
Upozoravamo građane da ako dobiju ovakav poziv, dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije uplaćivanja novca, odnosno da stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekim od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija i kako ne bi postali žrtve prijevare. Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.
Pronašao minu
U nedjelju, 18. veljače 2018. godine, oko 8.30 sati, u mjestu Branešci, u zapuštenom dvorištu, 42-godišnjak je pronašao tromblonsku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Eksplozivno sredstvo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.
U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 50-godišnjak
U subotu, 17. veljače 2018. godine, oko 3.15 sati, između mjesta Požega i Alaginci, 50-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,92 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, sletio je vozilom u putni kanal. U prometnoj nesreći 50-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija