17
Sub, Velj
10 Novi članci

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA ŽELI REVITALIZIRATI ŽELJEZNIČKI PUTNIČKI PRIJEVOZ Razgovara se i o izravnoj liniji Požega – Zagreb

Font

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević održao je danas konferenciju za medije na temu revitalizacije željezničkog putničkog prometa.


Prije nekoliko dana, nakon četiri godine, ponovno je uspostavljena željeznička linija od Daruvara preko Pakraca i Lipika do Zagreba i na tome se ne namjerava stati. Prema riječima župana Tomaševića u tijeku su razgovori s vodećim ljudima Hrvatskih željeznica oko ponovnog otvaranja pruge  prema Našicama i Osijeku te izravne željezničke linije Požega - Zagreb.
-Uspostavljanjem željezničke linije od neki dan uspjeli smo riješiti problem istočnog djela naše županije, a sada su u tijeku razgovori kako bi se riješio i zapadni dio naše županije što se tiče željezničkog prometa. Dogovorili smo da se prilagodi red vožnje vlaka od Čaglina preko Pleternice do Požege tako da učenici, studenti i ostali žitelji toga kraja mogu stići na vrijeme na potrebna mjesta. Želimo pomoći učenicima, studentima i njihovim roditeljima da se mogu školovati tako da će i cijene karte biti minimalne. Kako predstoji i uređenje pruge do Našica i u skorije vrijeme putničkog prijevoza prema Osijeku, subvencionirat ćemo karte svim učenicima i studentima prijevoz do Osijeka. Hrvatske željeznice najavile su velika ulaganja u Slavoniji i baš po tom pitanju uskoro ćemo imati sastanak, svih nas pet slavonskih župana - rekao je župan Tomašević. (izvor: Požeško-slavonska županija)

Vrijeme

Pozega Croatia Cloudy, 3 °C
Trenutno stanje
93%     6.4 km/h     33.593 bar
Prognoza
NED Min: 1 °C Max: 3 °C
PON Min: -1 °C Max: 2 °C
UTO Min: 0 °C Max: 2 °C
SRI Min: 0 °C Max: 2 °C
ČET Min: 0 °C Max: 1 °C
PET Min: -2 °C Max: 3 °C
SUB Min: -4 °C Max: 0 °C
NED Min: -2 °C Max: 1 °C
PON Min: -5 °C Max: 1 °C
UTO Min: -4 °C Max: 2 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija