17
Sub, Velj
10 Novi članci

MAŠKARE U PLETERNICI Nisu željele preuzeti ključeve grada sve dok gradonačelnica nije 'izlanula' kako u blagajni – "ima nešto para"!

Font


Danas u Pleternici- zamalo skandal! Maškare su, suprotno svim običajima, odbile preuzeti ključeve grada! Odlučile su, kažu, pustiti gradonačelnicu neka radi a oni će radije sa strane gledati i kritizirati ju no, kad se gradonačelnica u jednom trenutku 'izlanula' kako u blagajni "ima nešto para", ključevi grada završili su u rukama maškara.


Prije ovog 'dramatičnog čina', kolona maškara je prošla ulicama od osnovne škole do gradske kuće a na čelu su, naravno, bili organizatori – članovi Udruge "Pletermnički čoraci", ovaj puta u liku Snjeguljice i patuljaka. Iza njih su se redale skupine vrtičaraca, članovi raznih udruga, mažoretkinje....pa i jedna vesela skupina odraslih maškara iz Dragovaca. Svi oni pojedinačno su se predstavili na prostoru ispred gradske kuće pa su posjetitelji bolje mogli pogledati klince prerušene u 'dalmatinere', kocke, srceta....mažoretkinje-kaubojke zagrijale su svima srca a skupina 'indijanaca' je pokušala zazvati kišu...I kako je to tradicija, nisu izostale ni krofne te kuhani čaj i vino za posjetzitelje.

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Cloudy, 3 °C
Trenutno stanje
93%     6.4 km/h     33.593 bar
Prognoza
NED Min: 1 °C Max: 3 °C
PON Min: -1 °C Max: 2 °C
UTO Min: 0 °C Max: 2 °C
SRI Min: 0 °C Max: 2 °C
ČET Min: 0 °C Max: 1 °C
PET Min: -2 °C Max: 3 °C
SUB Min: -4 °C Max: 0 °C
NED Min: -2 °C Max: 1 °C
PON Min: -5 °C Max: 1 °C
UTO Min: -4 °C Max: 2 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija