26
Sri, Ruj
0 Novi članci

HGSS POŽEGA KONAČNO ĆE DOBITI PRIMJERENI PROSTOR J.Kraker – "Jedina jedinica lokalne samouprave koja nam je pomagala je Grad Požega"

Font

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, stanica Požega, konačno će dobiti svoj i primjeren prostor. Uređuje se u Ulici Hrvatskih branitelja a gradilište je danas obišao gradonačelnik Darko Puljašić. Dočekali su ga i proveli kroz prostor pročelnik požeškog HGSS-a Josip Kraker i njegov zamjenik Igor Protić.


Iako u Požegi djeluju od daleke 1969.godine, 'hageesesovci' nikada nisu imali primjeren smještaj a trenutno se nalaze u atomskom skloništu ispod zgrade u kojoj se nalaze prostorije mirovinskog i zdravstvenog osiguranja. Na raspolagnju im je tek 50-ak četvornih metara prostora što ne udovoljava njihovim potrebama, osobito kada su u pitanju hitne intervencije. Novi prostor nalazi se u sklopu Vojarne 123.brigade a dalo im ga je na korištenje Ministarstvo državne imovine.
-Dobili smo taj prostor 2016.godine, nakon čega smo išli s izradom projektne dokumentacije. Krajem te godine od HGSS-a smo dobili 180 000 kuna a u 2017.godini još 190 000 kuna U ovaj prostor smo uložili oko 300 000 kuna a prema našim procjenama još toliko bi trebalo uložiti da se prostor dovede u funkciju, dakle, kompletno opremi interijer, naprave vanjske garaže...Jedina jedinica lokalne samozuprave koja nam je pomogla u uređenju prostora je Grad Požega koji je u ovoj godini izdvojio 40 000 kuna. Mi smo taj novac uložili u grijanje. Sve sam jedinice lokalne samouprave molio za pomoć međutim, nažalost, nije bilo razumjevanja. Nadam se da će se ove godine malo pokrenuti neke stvari i da će vidjeti kako smo mi operativna snaga sustava civilne zaštite koja nema svoj prostor i imamo problema pri djelovanju – istakao je pročelnik HGSS, stanica Požega Josip Kraker zahvalivši se gradonačelniku Puljašiću na pomoći.
Stanica HGSS-a Požega na korištenje je od države dobila 280 četvornih metara prostora a trenutno se uređuje 180 ,što će u potpunosti zadovoljiti njihove potrebe. Inače, u istom objektu prostor na korištenje je dobila i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.
-Grad Požega financijski i u svim drugim oblicima podupire službu koja je od iznimne važnosti za sigurnost naših sugrađana i koja se veliki broj puta pokazala i dokazala. Oni su naš ponos i stoga pozivam sve jedinice lokalne samouprave da se priključe kako bismo zajednički pomogli staviti u funkciju ovaj prostor – rekao je gradonačelnik Puljašić.
Hrvatska gorska služba spašavanja u Požeško-slavonskoj županiji ima trenutno 30 članova od kojih je 15-ak u Požegi.

TEKST:V.Milković
FOPTO: V.Milković i HGSS

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 13 °C
Trenutno stanje
47%     11.3 km/h     34.236 bar
Prognoza
SRI Min: 0 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 16 °C
NED Min: 6 °C Max: 15 °C
PON Min: 6 °C Max: 17 °C
UTO Min: 7 °C Max: 20 °C
SRI Min: 8 °C Max: 21 °C
ČET Min: 8 °C Max: 20 °C
PET Min: 9 °C Max: 22 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija