26
Sri, Ruj
0 Novi članci

OBRAT Mara Tomašević povukla sve optužbe protiv supruga!

Font

Mara Tomašević povukla je sve optužbe protiv svojeg supruga Alojza Tomaševića, župana požeško-slavonskog, koji je danas isključen iz HDZ-a.


Da je Mara Tomašević odustala od optužbi protiv supruga Alojza Tomaševića potvrdila je Novoj TV zamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi Mirjana Madunić. Potvrdila je da je gospođa Tomašević, koja je svojeg supruga otpužila za obiteljsko nasilje, došla na sud u prijepodnevnim satima i dala izjavu u kojoj stoji da želi povući sve optužbe i izjave protiv supruga te da nije zainteresirana za kazneni progon.
Sutkinja Madunić je pojasnila da postupak ide dalje jer se radi, o kako kaže, kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti. Nije lako prisjetiti se riječi Tomaševićeve supruge koja je baš na dan borbe protiv nasilja nad ženama pred kamerama RTL-a u potresnom intervjuu poručila: "Svim ženama koje prolaze kroz istu ili sličnu situaciju poručuje: šutite i trpite. Da, pomalo nevjerojatno". Njezin potresni savjet zlostavljanim ženama mnogi su protumačili kao poraz našeg društva, zakona, države i njezinih institucija.
Kada je Mara Tomašević odlučila prijaviti svoga supruga za nasilje, nije to bilo prvi put da trpi, muka je trajala, priznala je, godinama. O njoj se ohrabrila upoznati elektronskom poštom i šefa HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića, no, kako je sam kazao, ti mailovi pogreškom nisu bili prineseni njegovoj pozornosti.
"Što bih napravila drukčije? Možda ne bih ni prijavila nasilje, vjerujte mi. Možda. Jer vidim da se ništa ne pokreće. Trpila bih i dalje, kao što sam i prije", kazala je Mara u intervjuu prije otprilike mjesec i pol i zaključila: "Ženama bih poručila: šutite i trpite jer boriti se s nekim tko je jači od vas mislim da neće uspjeti. Toga se i ja bojim, da neću uspjeti. Jednostavno neka šute, neka trpe i šute. Očigledno je da je nama ženama tako suđeno".
Tomašević jednoglasno izbačen iz HDZ-a

U međuvremenu Davor Miličević, predsjednik HDZ-ova Visokog časnog suda kazao je novinarima da je "donesena odluka o bezuvjetnom isključenju Alojza Tomaševića iz stranke, jednoglasno".

"Postoji mogućnost da se žali, a hoće li to napraviti, o tom potom. Ne vidimo razlike između njega i ostalih predmeta kojima smo se danas bavili", kazao je Miličević.

Na ovaj potez vrh stranke, podsjetimo, predvođen Andrejom Plenkovićem, odlučio se nakon što je požeški župan, optužen za obiteljsko nasilje, najavio da će istupiti iz HDZ-a do kraja sudskog procesa, ali nije dao ostavku iako ga je na taj potez pozvao stranački šef i dao mu rok do 15. siječnja. (izvor: N1)

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 13 °C
Trenutno stanje
47%     11.3 km/h     34.236 bar
Prognoza
SRI Min: 0 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 18 °C
PET Min: 7 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 17 °C
NED Min: 7 °C Max: 16 °C
PON Min: 7 °C Max: 17 °C
UTO Min: 9 °C Max: 17 °C
SRI Min: 7 °C Max: 15 °C
ČET Min: 8 °C Max: 18 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija