14
Sri, Stu
0 Novi članci

PROGNOZA VREMENA ZA SLJEDEĆIH 7 DANA Uskoro dolaze oborine

Font

Sveta Kata nam nije doslovno donijela snijeg, ali u prenesenom značenju ona ne znači nužno da će taj dan pasti snijeg nego da otprilike u tom periodu hladniji dani polako preuzimaju glavnu ulogu. To se i ostvarilo jer u prošlom tjednu nije bilo ni blizu tako toplo kao u onom prethodnom. Došlo je do pada temperature s oborinama, prvo s kišom, ali u prošlom tjednu se malo snijega spustilo i do nekih nizina. Na Sljemenu je napadalo skoro 40 cm, a snijega ima i po Gorskom kotaru i Lici. U prvom dijelu ovog tjedna bilo je dosta hladno uz jutarnji mraz. Sljedeća dva dana će zajužiti kao najava nove promjene vremena koja dolazi u noći na subotu i za vikend. To će biti početak novog promjenjivog razdoblja s čestim oborinama.


 
Za danas se može najaviti suho vrijeme. Ujutro mraz i mjestimična magla, a tijekom dana puno sunca. Vjetar slab do umjeren jugozapadni pa će malo zatopliti uz jutarnju temperaturu od -3 do 0°C, a najviša dnevna će biti oko 10 Celzijevih stupnjeva. Polako će padati tlak zraka, a uz jačanje južine meteoropati bi mogli osjetiti prve tegobe uzrokovane vremenom.
 
Sutra daljnje jačanje južine. Veći dio dana suho uz izmjenu oblaka i sunca, a potkraj dana je moguća kiša. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar pa bi petak trebao biti najtopliji dan u ovom tjednu. Biometeorološke prilike nepovoljne. U petak će jutarnja temperatura biti u plusu, a najviša dnevna možda uhvati 12 ili 13 Celzijevih stupnjeva.
 
U subotu pretežno oblačno i hladnije. Povremeno su moguće oborine, a s obzirom na sjeverni vjetar i pad temperature to će u gorju biti snijeg, a u nizinama kiša, ali i snijeg. Temperatura će opet biti granična pa u nizinama snijeg nije sasvim siguran, ali mjestimice će doći do stvaranja tanjeg snježnog pokrivača. U gorju 10-20 cm, a u nizinama kiša ili nekoliko centimetara bljuzge. Prema kraju dana oborine će postupno prestati. Puhat će sjeverni vjetrovi, a temperatura se očekuje malo u plusu.
 
U nedjelju nešto povoljnije, većinom suho i dosta hladno, osobito ujutro kad se očekuju mraz i magla, a mjestimice je moguća i poledica. Danju možda bude kraćih sunčanih razdoblja. Temperatura ujutro od -5 do -1°C, a danju jedva malo u pozitivi.
 
Novi tjedan nam donosi i nove oborine. U ponedjeljak većinom oblačno, povremeno s oborinama. S obzirom na graničnu temperaturu postojat će opasnost od kiše koja se smrzava na tlu, ali moguć je i snijeg i obična kiša. Ove opasnije krute oborine su vjerojatnije u noći i ujutro, a kasnije tijekom dana veća je šansa za običnu kišu jer bi temperatura zraka trebala malo narasti. U svakom slučaju mogući su zimski uvjeti.
 
Povremenih oborina će biti i u nastavku tjedna. Pri tome je i dalje teško točno odrediti vrstu oborine jer ćemo se stalno nalaziti na granici hladnijeg zraka (dovoljno hladnog za snijeg) i toplijeg zraka istočnije (u kojem pada kiša).
 
 
 
 
Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 6.12.)

Vrijeme

Pozega Croatia Fair (day), 14 °C
Trenutno stanje
46%     12.9 km/h     33.965 bar
Prognoza
SRI Min: 6 °C Max: 14 °C
ČET Min: 3 °C Max: 11 °C
PET Min: 2 °C Max: 8 °C
SUB Min: 0 °C Max: 6 °C
NED Min: -1 °C Max: 6 °C
PON Min: -1 °C Max: 5 °C
UTO Min: 0 °C Max: 4 °C
SRI Min: 0 °C Max: 8 °C
ČET Min: 0 °C Max: 7 °C
PET Min: 2 °C Max: 6 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija