20
Ned, Sij
0 Novi članci

SKUPŠTINA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE Usvojen proračun za 2018.godinu u visini od 464 milijuna kuna

Font

Županijska skupština je većinom glasova, na svojoj redovnoj sjednici, usvojila proračun za 2018.godinu. On iznosi 464 milijuna kuna i za 17 posto je veći od ovogodišnjeg.


-Povećanje je predviđeno jer od 1. siječnja kreće primjena novog Zakona o financiranju područne samouprave te uvođenje fonda fiskalnog izravnanja i iz toga fonda očekuje se 7 milijuna kuna sredstava u idućoj godini, dok su izvorni prihodi 30 milijuna kuna – pojasnio je župan Alojz Tomašević. Od projekata je izdvojio one financirane sredstvima EU u iznosu od 82 milijuna kuna, među kojima je  34 milijuna kuna vrijedan projekt „Zajedno do zdravlja“ Opće županijske bolnice Požega, za bolju i kvalitetniju razinu usluge te Projekt „Dom zdravlja – centar zdravlja“ s bespovratnim sredstvima od gotovo 5 milijuna kuna. U školstvu tu je Centar kompetencija na Poljoprivredno-prehrambenoj školi vrijedan 26 milijuna te niz projekata energetske učinkovitosti osnovnih škola u iznosu od 18 milijuna kuna.
Rebalansom je proračun za ovu godinu smanjen na 384 milijuna kuna, jer se neki projekti prebacuju u 2018. godinu poput razminiranja poljoprivrednih površina, koje će biti dovršeni iduće godine.
Prije početka sjednice održana je minuta šutnje za sve poginule hrvatske branitelje te preminuloga generala Praljka.
TEKST: RVA/V.Milković
FOTO:V.Milković

Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija