26
Sri, Ruj
0 Novi članci

OTVORENA NOVA ZGRADA DJEČJIH VRTIĆA POŽEGA Gradonačelnik Puljašić : - Ovih 15,2 milijuna kuna su uloženi u budućnost Požege

Font

-Imam posebno zadovoljstvo i čast otvoriti ovaj vrtić. Smatram da kao odgovorna vlast u ovom gradu moramo pružiti našim sugrađanima, posebice najmlađima i najvažnijima, pristojne uvjete za odrastanje. Možemo pričati o milijunima, milijuni su utrošeni, ali kvalitetno – 15,2 milijuna kuna najbolje uloženih u mom životu! Uloženi su u budućnost Požege, u budućnost Hrvatske, u budućnost mog grada i moje domovine – rekao je ovo gradonačelnik Požege Darko Puljašić na današnjoj svečanosti otvaranja nove zgrade Dječjih vrtića Požega.

O djeci predškolske dobi u Požegi se organizirana briga počela voditi daleke 1949.godine kada je u vrtić upisano 20-ak mališana. U objekt Pod gradom djeca su se uselila 1971.godine a trenutno je u dva gradska vrtića smješteno oko 400 djece. No, posljednjih godina intenzivno se govorilo kako zgrada vrtića Pod gradom nije primjerena i da treba graditi novu. Tražili su se izvori financiranja a onda su konačno radovi započeli u mandatu bivšeg gradonačelnika Vedrana Neferović da bi ih sadašnji, Darko Puljašić, uspješno priveo kraju. Novi vrtić prostire se na 3000 četvornih metara a kapacitet mu je 200 djece. Vrtić će zadovoljiti sve potrebe i standarde, imat će 5 vrtićkih i 5 jasličkih jedinica. Zgrada je prizemna, s prostorijama za upravu te gospodarskim dijelom s kuhinjom i blagovaonicom.

-U ovom novom objektu na koji smo čekali 49 godina djeca i zaposleni će imati sve ono što iziskuje moderan odgoj i obrazovanje predškolske djece. Osim 10 soba dnevnog boravka koje zadovoljavaju zahtjeve pedagoškog standarda, u ovom vrtiću omogućeno je djeci da se razvijaju na svim poljima. U multifunkcionalnoj dvorani u kojoj se sada nalazimo djeca će moći razvijati svoje fizičke potencijale kao i kulturne potrebe kroz predstave, igrokaze i priredbe koje ćemo im omogućiti. Vrtić ima i modernu kuhinju, praonicu rublja, u svim sobama omogućen pristup internetu, a velika je pozornost stavljena i na sigurnost djece. Vanjski prostor opremljen igralima omogućit će djeci kvalitetan boravak na zraku. Ovaj prostor bit će sigurna sam poticaj i njihovim odgojiteljicama da kod djece, kako su i do sada činili potiču sve ono što će u konačnici imati skladan i uravnotežen razvoj djeteta te sigurno poticajno i sretno djetinjstvo – rekla je ravnateljica vrtića Sanda Lukić.

-Vrtić i škola mjesta su od kojih se počinje, gdje možemo učiti kako postati bolji ljudi. Pobrinuli smo se da ovi uvjeti budu primjereni, da ovi mladi ljudi imaju kvalitetnu priliku za start u jednom zdravom i sigurnom okruženju. Malo je potrajalo, slažem se, bilo je i kritika. No, potrajalo je iz razloga da danas kada krene raditi vrtić bude na sigurnom mjestu, u zelenilu, skladno uklopljen u kvart. Jer, nadamo se kako će ovaj vrtić biti poticaj i da ovdje mladi ljudi, roditelji osnivaju svoje obitelji, grade kuće te žive ovdje, u Hrvatskoj – dodao je gradonačelnik Puljašić koji je na svečanosti govorio i kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Vrtić je blagoslovio požeški biskup msgr.dr.Antun Škvorčević a u prigodnom programu su sudjelovali djeca vrtića te Glazbena škola Požega.

TEKST I FOTO: V.MIlković

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 13 °C
Trenutno stanje
47%     11.3 km/h     34.236 bar
Prognoza
SRI Min: 0 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 16 °C
NED Min: 6 °C Max: 15 °C
PON Min: 6 °C Max: 17 °C
UTO Min: 7 °C Max: 20 °C
SRI Min: 8 °C Max: 21 °C
ČET Min: 8 °C Max: 20 °C
PET Min: 9 °C Max: 22 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija