16
Uto, Lis
0 Novi članci

PREZENTACIJA PROJEKATA HRVATSKIH CESTA Samo brza cesta do Starog Petrovog Sela će koštati 850 milijuna kuna

Font

Hrvatske ceste d.o.o., u suradnji s Požeško - slavonskom županijom, danas su održale prezentaciju izgradnje cesta na području Požeško - slavonske županije namijenjenu gradonačelnicima, načelnicima, gospodarstvenicima te ostalim stanovnicima županije. O ovome se projektu govori dugi niz godina, a čini se kako bi njegova realizacija kroz nekoliko godina ipak mogla ugledati svjetlo dana.


- Mogu s ponosom reći da danas ovdje u Požegi prezentiramo ono što hrvatska Vlada u ovom razdoblju planira investirati, a to je deset puta više sredstava u ovu županiju nego u razdoblju od 2013. do 2017. godine. To bi značilo kako će u periodu od 2017. do 2020. u Požeško – slavonsku županiju biti investirano više od 48 milijuna kuna i to isključivo u izgradnju. Ovdje ne računam ovaj veliki projekt koji ćemo danas predstaviti a koji je vrijedan 850 milijuna kuna. Ovo je samo primjer da hrvatska Vlada kroz projekt „Slavonija“ ima za cilj revitalizaciju ovoga prostora. – rekao je Alen Leverić, član Uprave Hrvatskih cesta.
Vrijednost projekta izgradnje brze ceste preko Brestovca do Starog Petrovog Sela je preko 850 milijuna kuna, a postoje dvije varijante provedbe. Jedna je cesta s dva kolnika i dva tunela, dok je druga varijanta cesta sa četiri kolnika i dva tunela dužine 1670 metara. Projekt bi trebao zaživjeti za dvije godine, dok bi se najkasnije 2020. započelo s radovima.
Saborski zastupnik Franjo Lucić je istakao kako su investicije u ceste važne za budućnost Požeško-slavonske županije. Riječ je o cestama Našice – Pleternica – Lužani, zatim Pleternica – Požega – Brestovac te onoj najkompleksnijoj, Brestovac  - Staro Peterovo Selo s tunelom i izlaskom na autocestu A3. (izvor: Grad Požega, RVA)
FOTO: Grad Požega

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (noć), 11 °C
Trenutno stanje
78%     11.3 km/h     33.728 bar
Prognoza
SRI Min: 7 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 21 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 19 °C
NED Min: 8 °C Max: 15 °C
PON Min: 5 °C Max: 16 °C
UTO Min: 6 °C Max: 15 °C
SRI Min: 3 °C Max: 13 °C
ČET Min: 4 °C Max: 13 °C
PET Min: 2 °C Max: 14 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija