16
Uto, Lis
0 Novi članci

PREDSJEDNICA GO SDP-A POŽEGA TAMARA PUAČ Pometimo prvo ispred svojih vrata – a onda o sjednici Gradskog vijeća

Font

Novoizabrana predsjednica Gradske organizacije SDP-a Požega Tamara Puač danas se na konferenciji za novinare prvi puta obratila javnosti. Kako je u uvodu rekla, " pometimo prvo ispred svojih vrata" a potom se osvrnula i na posljednju sjednicu Gradskog vijeća.


-Tranzicija kao tranzicija nije ni malo laka, pogotovo kad naslijedite vodstvo koje je četiri puta osvajalo vlast u gradu, znači ljestvica je visoko podignuta. S druge strane, opet, nekakav niz loših izbornih rezultata je isto tako prisutan, ali ono sa čim se osobno ne mogu složiti je da je socijaldemokracija na zalasku. SDP Požega je u više navrata dokazivao i pokazivao da  je bio na vlasti u gradu i kad socijaldemokracija nije bila trend ni u županiji ni u državi, svojim radom i svojim predstavljanjem.
Ono što je na nama sada, jest da moramo  vratiti vjeru građanima ovoga grada u pravednu i socijaldemokratsku politiku.  Ne smijemo se složiti i reći da su ljudi zadovoljni načinom na koji je naš grad vođen u proteklih četiri godine. To bi bilo suludo – rekla je T.Puač. Potom je dodala: - Vjerujem da je najveći problem u sveprisutnoj letargiji zapravo u  tome što se jedan dobar dio članstva koji je trendom dobrih izbornih rezultata zasjeo na neke pozicije, gubitkom prvo lokalnih, a onda i parlamentarnih izbora okrenuo se od socijaldemokracije i počeo se baviti uskim i osobnim interesima.  Na nama je da tu sliku ispravimo, na nama je da  jačamo kritičko mišljenje, vjeru  u socijaldemokraciju i brigu za malog čovjeka a prvenstveno rad za sveopće dobro, a ne za osobne interese kao što je to već drugi mandat za redom prisutno u ovoj gradskoj vlasti – istakla je T.Puač.
Govoreći o sjednici Gradskog vijeća predsjednica SDP-a se posebno osvrnula na izglasani proračun kojega je nazvala 'drvo želja' ili 'kako realizirati predizborna obećanja'.
-Papir trpi puno toga pa može i podnijeti proračun od 139 milijuna kuna.  A najveći dio sredstava se bazira upravo na tekućim i kapitalnim pomoćima. Koje ako dođu doći će, ako neće, neće. Iako je nerealan, iako je prenapuhan, iako je neostvariv, lijepo im zvuči i oni mu se dive. Pilon uvjeren da je još jedan puta napravio dobar posao. Kao onda kada je odlučio da je kreditno zaduženje jedini put za realizaciju investicija. Stanje tih investicija, danas, bolje  ne spominjati – rekla je T.Puač. Vladajućima je zamjerila i povećanje plaća te broja zaposlenih 'uhljeba' a nije zadovoljna ni lokacijom gdje je izgrađen dječji vrtić. Pozdravila je, međutim, postavljanje klizališta za najmlađe.

TEKST: SDP/V.M.
FOTO:V.M.

 

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (noć), 11 °C
Trenutno stanje
78%     11.3 km/h     33.728 bar
Prognoza
SRI Min: 7 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 21 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 19 °C
NED Min: 8 °C Max: 15 °C
PON Min: 5 °C Max: 16 °C
UTO Min: 6 °C Max: 15 °C
SRI Min: 3 °C Max: 13 °C
ČET Min: 4 °C Max: 13 °C
PET Min: 2 °C Max: 14 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija