20
Uto, Velj
12 Novi članci

PLETERNIČANI U ŠKABRNJI U Koloni sjećanja "Korak po korak" bili veterani i dragovoljci Domovinskog rata te gradonačelnica Antonija Jozić

Font


Kolonom sjećanja "Korak po korak" u Šakbrnji je danas obilježena 26.obljetnica masakra u tom ravnokotarskom mjestu. Ove godine u koloni je bilo više ljudi nego ikada prije, procjenjuje se čak 15 000 do 20 000, a među njima i Pleterničani.
Put Škabrnje krenulo je tridesetak dragovoljaca i veterana Domovinskog rata a pridružila im se i gradonačelnica Antonija Jozić.

 

Po završetku kolone sjećanja dragovoljci i veterani su zajedno s gradonačelnicom  zapalili svijeću ispred masovne grobnice i sudjelovali na svetoj misi. ¸
Nakon komemorativnog skupa u Škabrnji članovi Udruge dragovoljaca Domovinskog rata, podružnica Požeško-slavonske županije ogranka Pleternica su se uputili na otok Pag u Novalju kod prijatelja i člana Franje Crnjca, gdje su se zadržali na večeri i druženju.
Podsjetimo, tog 18. studenoga 1991. godine pripadnici bivše JNA, pod zapovjedništvom ratnog zločinca Ratka Mladića, te srpskih paravojnih postrojbi ušli su u Škabrnju, nakon čega su mučili i ubili 43 civila i 15 branitelja. Dan kasnije ušli su i u susjedno selo Nadin gdje su ubili 14 civila, preživjele seljane su protjerali, a imovina je zapaljena ili opljačkana. Škabrnja je oslobođena u "Oluji" a za počinjeni masakr nitko nije odgovarao.
TEKST:V.Milković
FOTO: Udruga dragovoljaca i veterana i facebook

Vrijeme

Pozega Croatia Cloudy, 1 °C
Trenutno stanje
87%     6.4 km/h     33.322 bar
Prognoza
UTO Min: 0 °C Max: 1 °C
SRI Min: 0 °C Max: 0 °C
ČET Min: 0 °C Max: 1 °C
PET Min: 0 °C Max: 3 °C
SUB Min: -3 °C Max: 2 °C
NED Min: -9 °C Max: -3 °C
PON Min: -13 °C Max: -5 °C
UTO Min: -10 °C Max: -4 °C
SRI Min: -6 °C Max: -2 °C
ČET Min: -5 °C Max: -1 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija