17
Sri, Lis
0 Novi članci

PLETERNIČANI U ŠKABRNJI U Koloni sjećanja "Korak po korak" bili veterani i dragovoljci Domovinskog rata te gradonačelnica Antonija Jozić

Font


Kolonom sjećanja "Korak po korak" u Šakbrnji je danas obilježena 26.obljetnica masakra u tom ravnokotarskom mjestu. Ove godine u koloni je bilo više ljudi nego ikada prije, procjenjuje se čak 15 000 do 20 000, a među njima i Pleterničani.
Put Škabrnje krenulo je tridesetak dragovoljaca i veterana Domovinskog rata a pridružila im se i gradonačelnica Antonija Jozić.

 

Po završetku kolone sjećanja dragovoljci i veterani su zajedno s gradonačelnicom  zapalili svijeću ispred masovne grobnice i sudjelovali na svetoj misi. ¸
Nakon komemorativnog skupa u Škabrnji članovi Udruge dragovoljaca Domovinskog rata, podružnica Požeško-slavonske županije ogranka Pleternica su se uputili na otok Pag u Novalju kod prijatelja i člana Franje Crnjca, gdje su se zadržali na večeri i druženju.
Podsjetimo, tog 18. studenoga 1991. godine pripadnici bivše JNA, pod zapovjedništvom ratnog zločinca Ratka Mladića, te srpskih paravojnih postrojbi ušli su u Škabrnju, nakon čega su mučili i ubili 43 civila i 15 branitelja. Dan kasnije ušli su i u susjedno selo Nadin gdje su ubili 14 civila, preživjele seljane su protjerali, a imovina je zapaljena ili opljačkana. Škabrnja je oslobođena u "Oluji" a za počinjeni masakr nitko nije odgovarao.
TEKST:V.Milković
FOTO: Udruga dragovoljaca i veterana i facebook

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 9 °C
Trenutno stanje
81%     11.3 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 8 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 20 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 7 °C Max: 18 °C
NED Min: 6 °C Max: 16 °C
PON Min: 5 °C Max: 15 °C
UTO Min: 3 °C Max: 13 °C
SRI Min: 4 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija