17
Sri, Lis
0 Novi članci

U PLETERNICI PRIKAZAN FILM "IZ ŽIVOTA RATNIKA" Još jedno sjećanje na Vukovar i poginulog hrvatskog branitelja Branka Drinovca Legu

Font

U Pleternici je prikazan film "Iz života ratnika" posvećen jednom od vukovarskih zapovjednika Ivanu Anđeliću Doktoru. No, bilo je to još jedno podsjećanje na žrtvu Vukovara i poginulog hrvatskog branitelja iz Bresnice Branka Drinovca Legu koji je dragovoljno otišao pridružiti se onima koji su ga pokušali obraniti.

Projekciji filma prisustvovao je osobno Ivan Anđelić Doktor, te Mile Filipović Lele koji je zajedno pošao s Brankom u Vukovar gdje je teško ranjen, kao i Vasilija Tucker koja je ratne vukovarske dane provela na istom položaju s Doktorom, Legom i Leletom. Iz njihovih svjedočenja posjetitelji su mogli 'iz prve ruke' saznati još ponešto o GRADU HEROJU ali i jednom od njegovih poginulih heroja.

-Branko je bio hrabar čovjek koji je poštivao čovjeka, bez obzira tko je i šta je. To je čovjek koji je uvijek imao 'hladnu glavu', o svemu je najprije razmislio. Nikad se nije bojao. Mnogi su se bojali, vidio se kod njih strah, a on je govorio: Tko mi šta može? I takav je stvarno bio. Kad je bila neka akcija, rekao bi "Idemo, šta čekamo?". Naš Doktor je stvarno bio hrabar čovjek a Brana i Mile su mu bili glavni borci. Kad su bili s njim, znalo se da će se napad neprijatelja odbiti. O Branku bi mogla pričati cijeli dan – rekla je Vasilija Tucker.

Projekciju filma "Iz života ratnika" organizirala je Udruga Branko Drinovac-Lega čiji je predsjednik Nikica Delač najavio kako je u planu snimanje dokumentarca i o Branku.

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 12 °C
Trenutno stanje
73%     6.4 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 8 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 20 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 7 °C Max: 18 °C
NED Min: 6 °C Max: 16 °C
PON Min: 5 °C Max: 15 °C
UTO Min: 3 °C Max: 13 °C
SRI Min: 4 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija