21
Sub, Srp
0 Novi članci

OKUSI JESENI U POŽEGI Održane Kestenijada i Bučijada a mošt 'pretvoren' u vino!

Font

"Piti il' ne piti, pitanje je sad? Doživjeti stotu il' umrijeti mlad?...¨i ove se godine na današnji blagdan sv.Martina zaorilo središtem Požege. Pjevao je vinski kardinal Vlado Bauer sa svojim ministrantima a svestrano su im pomagali i brojni građani. Naravno, riječ je o tradicionalnom Martinju i 'pretvaranju' mošta u mlado vino što je uvijek zanimljivo i za sudionike i za posjetitelje.

Inače, Martinje je bilo jedan dio programa u sklopu manifestacije Okusi jeseni u sklopu koje su održane i Kestenijada, odnosno Bučijada. Šezdesetak izlagača predstavilo je svoje proizvode – od ručnih radova preko prerađevina od voća, povrća i mlijeka. Posjetitelji su sve to mogli razgledati ali i kupiti po povoljnim cijenama.

Svojih 'pet minuta slave' imali su i pčelari iz cijele Požeško-slavonske županije za koje je organizirano ocjenjivanje meda. Ove godine na ocjenjivanje je pristiglo 63 uzorka, a 15 je dobilo zlatnu medalju za izvrsnost.

"Okuse jeseni u Požegi" je organizirala gradska Turistička zajednica a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 23 °C
Trenutno stanje
58%     6.4 km/h     33.424 bar
Prognoza
SUB Min: 17 °C Max: 31 °C
NED Min: 18 °C Max: 29 °C
PON Min: 18 °C Max: 22 °C
UTO Min: 18 °C Max: 26 °C
SRI Min: 18 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 26 °C
PET Min: 17 °C Max: 26 °C
SUB Min: 18 °C Max: 26 °C
NED Min: 19 °C Max: 28 °C
PON Min: 19 °C Max: 26 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija