17
Sri, Lis
0 Novi članci

OKUSI JESENI U POŽEGI Održane Kestenijada i Bučijada a mošt 'pretvoren' u vino!

Font

"Piti il' ne piti, pitanje je sad? Doživjeti stotu il' umrijeti mlad?...¨i ove se godine na današnji blagdan sv.Martina zaorilo središtem Požege. Pjevao je vinski kardinal Vlado Bauer sa svojim ministrantima a svestrano su im pomagali i brojni građani. Naravno, riječ je o tradicionalnom Martinju i 'pretvaranju' mošta u mlado vino što je uvijek zanimljivo i za sudionike i za posjetitelje.

Inače, Martinje je bilo jedan dio programa u sklopu manifestacije Okusi jeseni u sklopu koje su održane i Kestenijada, odnosno Bučijada. Šezdesetak izlagača predstavilo je svoje proizvode – od ručnih radova preko prerađevina od voća, povrća i mlijeka. Posjetitelji su sve to mogli razgledati ali i kupiti po povoljnim cijenama.

Svojih 'pet minuta slave' imali su i pčelari iz cijele Požeško-slavonske županije za koje je organizirano ocjenjivanje meda. Ove godine na ocjenjivanje je pristiglo 63 uzorka, a 15 je dobilo zlatnu medalju za izvrsnost.

"Okuse jeseni u Požegi" je organizirala gradska Turistička zajednica a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 9 °C
Trenutno stanje
81%     11.3 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 8 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 20 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 7 °C Max: 18 °C
NED Min: 6 °C Max: 16 °C
PON Min: 5 °C Max: 15 °C
UTO Min: 3 °C Max: 13 °C
SRI Min: 4 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija