17
Sri, Lis
0 Novi članci

GOSTOVANJE Doajen hrvatskog turizma Selimir Ognjenović boravi u Požegi s gotovo stotinu hrvatskih brodara

Font

Od 9. do 12. studenoga na području Požeštine boravi vlasnik renomirane turističke agencija ID RIVA Selimir Ognjenović s gotovo stotinu hrvatskih brodara koji su naš kraj posjetili kako bi se upoznali s turističkim potencijalima ovog područja. Naime, sve je počelo prije nešto više od godinu dana kada je Selimir Ognjenović dobio nagradu Hrvatske turističke zajednice za životno djelo i posvetio je upravo razvoju turizma u Slavoniji i Baranji odnosno, kontinentu.

Danas ga je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Požege Darko Puljašić u sklopu konferencije za novinare na kojoj su dane informacije o ovom posjetu te o razvoju buduće turističke suradnje. Uz gospodina Ognjenovića i gradonačelnika Puljašića, konferenciji su prisustvovali i direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak te Thomas i Leo Pandžić ispred Zlatnog luga.

- Ovo je upravo ono što Požega želi i nastojat ćemo i dalje privlačiti, pomagati i surađivati sa svim ljudima dobre volje koji mogu prepoznati snagu turističkih potencijala Slavonije, a mi mislimo da je Požega u srcu Slavonije, destinacije od koje treba sve počinjati i gdje treba sve završavati. Uložit ćemo napore da Požega ne bude samo slučajno prolazište ili stanica na jednu noć i jedan dan već destinacija koja je poželjna za razvoj jedne kvalitetne turističke priče. Dat ćemo sve od sebe da stvorimo uvjete kako bi što više turističkog kolača završilo ovdje u Požegi i okolici te da, ne samo Hrvatska turistička zajednica, već svi ključni dionici uvide kako ovdje ima prostora, izvrsnih programa i destinacija od cikloturizma, sportskih do kulturnih i etno sadržaja vrijednih svake pozornosti. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

ID RIVA Tours ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji putovanja u Hrvatsku u zemljama njemačkog govornog područja, a u posljednje vrijeme je ostvarena suradnja s turističkim djelatnicima Slavonije i Baranje. Prošle godine brodari na čije flote ID Riva dovodi goste Nijemce bili su u Bizovcu, a ove godine u travnju Istrijani u posjeti Baranji gdje su s domaćinima izmijenili iskustva. U međuvremenu se pokrenula i inicijativa organizacije Dana Hrvatskog turizma u Slavoniji, dok su prije tri tjedna Zlatni lug i TZ Grada Požege gostovali na jednom od brodova u Malom Lošinju i predstavljali tri dana Slavoniju mještanima, gostima, turističkim djelatnicima, direktorima raznih poduzeća, turističkih zajednica i medija.

ID Riva Torus je među tri najveća turoperatora koji dovode goste s njemačkog govornog područja u Hrvatsku, a u sklopu svog poslovanja izdaju i kataloge specijalizirane za privatni smještaj pri čemu se u novom izdanju po prvi puta pojavljuju Slavonija i Baranja kojima direktor Ognjenović želi pokloniti posebno mjesto.

- Riva je svoje mjesto na velikom turističkom tržištu pronašla kroz brodski program, imamo 28 brodova privatnih vlasnika čiji su predstavnici danas ovdje u Požegi. Turizam je moguć, kada se njemu jednom sistematski pristupi. Slavonija neće moći poput destinacija u Priobalju živjeti samo od turizma, ali turizam može donijeti važno gospodarsko kretanje u ovo područje. Hrvatska ovog trenutka ima jedan blistavi turistički brend i postoji jedna logika posla da se sada taj brend širi u svom interesu aktiviranjem i kontinentom. Stavili smo ovo područje u naš katalog, ne očekujem senzaciju, ali smo počeli. Ta brošura je distribuirana turističkim agencijama, 5700 agencija, a zadnja rotacija našeg glavnog kataloga ide u 430 tisuća primjera i koji se dijeli na 75 tisuća njemačkih privatnih adresa. Požegu sam izabrao uz brodare s kojima surađujemo, oni su sada tu i vjerujem kako će postati vrlo jaki vaši ambasadori u sredinama u kojima se kreću, jer našim kretanjem krenut će i kretanje stranih gostiju. - naglasio je Ognjenović.(izvor: Grad Požega)

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 14 °C
Trenutno stanje
61%     6.4 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 8 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 20 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 7 °C Max: 18 °C
NED Min: 6 °C Max: 16 °C
PON Min: 5 °C Max: 15 °C
UTO Min: 3 °C Max: 13 °C
SRI Min: 4 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija