24
Ned, Lip
0 Novi članci

NAKON DEBLOKADE RAČUNA TZ KUTJEVO Traži se voditelj ureda. J.Budimir: "Premalo smo iskoristili turističke kapacitete koje imamo"

Font

Raspisan je javni natječaj za voditelja Turističkog ureda TZ Kutjevo. Početak je to u oživljavanju rada Turističke zajednice koja zbog blokiranog računa godinama praktički i nije postojala.

-Turistička zajednica Grada je bila blokirana zbog duga iz 2004.godine kada je održan konjički turnir a ostali su neplaćeni računi prema jednoj tvrtki. Dug se popeo na 320 000 kuna a zbog financijske situacije u kojoj je bio grad, dug se nije mogao vratiti pa je račun Turističke zajednice blokiran. Tako ona praktički nije mogla raditi. Sav novac koji je stizao od pristojbi i drugih prihoda koje je imala Turistička zajednica išao je za namirenje duga no, to su bila mala sredstva i sve je išlo presporo. Trebalo bi zapravo, 15 godina da bi se na taj način dug vratio. Mi smo mukotrpnim pregovborima dug smanjili na 190 000 kuna i tako gradu uštedjeli skoro 140 000 kuna. Taj smo dug platili i deblokirali račun. Nekidan smo imali Turističko vijeće i dogovorili smo daljnje korake i plan rada. Tako smo odlučili raspisati i ovaj natječaj – pojasnio je gradonačelnik Kutjeva i predsjednik TZ Josip Budimir.

U natječaju objevljenom na Zavodu za zapošljavanje postavljeni su vrlo jasni uvjeti među kojima se navodi i najmanje jedna godina radnog iskustva na poslovima u struci, poznavanje jednog svjetskog jezika i položen stručni ispit za rad u turističkom uredu. Gradonačelnik ističe još nešto: - Čovjek kojega ćemo izabrati sigurno neće biti izabran po podobnosti nego po stručnposti i već u natječaju smo naznačili da osoba treba priložiti jednogodišnji plan rada. S kandidatima ćemo napraviti i testiranje.

Kutjevo, dodao je dalje J.Budimir, treba Turističku zajednicu u kojoj će se ubrzano raditi kako bi se nadoknadilo izgubljeno. - Mi u ovom kraju imamo puno potencijala i netko na tome treba intenzivno raditi, fokusirati se samo na tu priču. Jer, previše kasnimo i premalo smo iskoristili turističke kapacitete koje imamo. Zato sada nemamo vremena nekoga učiti nego, treba nam osoba koja zna, može i hoće raditi. Raditi na razvijanju onoga što Kutjevo može pružiti u turističkom smislu – zaključio je gradonačelnik Budimir.

Vrlo brzo Kutjevčani planiraju i urediti prostor u kojemu će biti turistički ured sa suvenirnicom.

TEKST:V.Milković

FOTO:H.Kusik

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 20 °C
Trenutno stanje
50%     6.4 km/h     33.627 bar
Prognoza
NED Min: 11 °C Max: 20 °C
PON Min: 10 °C Max: 22 °C
UTO Min: 12 °C Max: 23 °C
SRI Min: 14 °C Max: 18 °C
ČET Min: 14 °C Max: 21 °C
PET Min: 14 °C Max: 23 °C
SUB Min: 16 °C Max: 26 °C
NED Min: 16 °C Max: 26 °C
PON Min: 17 °C Max: 27 °C
UTO Min: 17 °C Max: 27 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija