26
Sri, Ruj
0 Novi članci

UČENIČKA ZADRUGA "NEVEN" Mali pleternički zadrugari uspješno predstavili našu županiju na 29.državnoj smotri u Zadru

Font

Zadar je ove godine bio domaćin 29.državne smotre učeničkih zadruga a predstavnik Požeško-slavonske županije na toj smotri Učenička zadruga "Neven" OŠ Fra Kaje Ađića iz Pleternice.


-Učenici naše škole zajedno sa svojom mentoricom Sanjom Grbeš prof.biologije i kemije, sudjelovali su na ovogodišnjoj državnoj smotri učeničkih zadruga održanoj u dvorani „Arsenal“ u Zadru.U nastojanju povezivanja tradicije i suvremene tehnologije proizvodi zadruge rađeni su bez aditiva, isključivo od prirodnih sirovina,koristeći tradicionalnu recepturu naših starih, što je kod posjetitelja pobudilo veliki interes. Našu školu i proizvode zadruge prezentirali smo mnogobrojnim posjetiteljima, stekli nova poznanstva i iskustva kojim ćemo obogatiti dosadašnji rad zadruge – objavljeno je na internetskoj stranici pleterničke škole.
Učenička zadruga "Neven" osnovana je 2013.godine sa ciljem unapređenja poduzetnog razmišljanja kod učenika te razvijanja svijesti o bogatstvima prirode u kojoj se nalazimo. Rezultati rada malih zadrugara brzo su se vidjeli pa su već u svibnju 2014.godine, za Dan škole, predstavili svoje prve proizvode: čaj od bazge, sok od bazge, melem od nevena, ukrasne kutijice...
Učenička zadruga "Neven" djeluje kroz više sekcija a znatan dio svojih aktivnosti obavlja u  u područnoj školi Požeške Sesvete. Za projekt učeničke zadruge, odnosno uređenje prostora i za njen rad, OŠ fra Kaje Ađića je 2014.godine dobila 49 560 bespovratnih kuna od Ministarstva poduzetništva i obrta. I ono najvažnije – svi proizvodi malih zadrugara su prirodni, bez konzervansa i drugih dodataka a zadrugari "Nevena" redovito se pojavljuju s njima na sajmovima i drugim smotrama u Pleternici i izvan nje.

TEKST:V.Milković
FOTO: Učenička zadruga "Neven"

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 13 °C
Trenutno stanje
47%     11.3 km/h     34.236 bar
Prognoza
SRI Min: 0 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 16 °C
NED Min: 6 °C Max: 15 °C
PON Min: 6 °C Max: 17 °C
UTO Min: 7 °C Max: 20 °C
SRI Min: 8 °C Max: 21 °C
ČET Min: 8 °C Max: 20 °C
PET Min: 9 °C Max: 22 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija