26
Sri, Ruj
0 Novi članci

PROGNOZA VREMENA ZA SLJEDEĆIH 7 DANA Razdoblje 'babljeg ljeta'

Font

Rujan je praktički u cijeloj zemlji završio kao malo hladniji mjesec od normale, a ponegdje je postavio i nove kišne rekorde. Prošlu nedjelju nam je počeo listopad, mjesec u kojem se u prosjeku prvi put pojavi i jutarnji mraz pa ga je već prvog listopadskog jutra ponegdje bilo. I naredna jutra će biti dosta hladna, ali u većini mjesta još uvijek bez pravog mraza. U danima pred nama očekujemo više suhog vremena uz dosta ugodne dnevne temperature zraka.


 
U četvrtak ujutro će mjestimice biti kratkotrajne sumaglice ili magle. Tijekom dana očekujemo suho vrijeme s dužim sunčanim razdobljima. Nakon svježeg jutra uz temperaturu između 6 i 9°C, danju će ipak biti malo ugodnije uz maksimalac od 18 do 20 Celzijevih stupnjeva. Bioprognoza malo bolja pa će se većina ljudi osjećati dobro.
 
Petak nam donosi povoljne vremenske prilike. Ujutro je moguća magla, ali tijekom dana se očekuju i sunčana razdoblja. Čini se da će dan proći suho uz slab vjetar južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 9, a najviša dnevna oko 20 Celzijevih stupnjeva. Bit će to vjerojatno jedan ugodan i suh jesenski dan.
 
Gotovo identične vremenske prilike očekujemo i tijekom subote. Ujutro je moguća magla ili niska naoblaka, a danju bi trebalo biti barem djelomično sunčano. Niski oblaci mjestimice se mogu i dulje zadržati. Vjetar slab, a temperatura zraka bi mogla biti još malo viša nego u petak pa ćemo popodne možda prijeći 20 Celzijevih stupnjeva.
 
I u nedjelju ujutro je moguća magla ili niska naoblaka. Tijekom dana većinom suho uz moguća sunčana razdoblja. Vjetar će biti većinom slab. Jutro svježe uz temperaturu malo ispod 10°C. Najviša dnevna će ovisiti o količini sunca, ali bi mogla dosegnuti 20 Celzijevih stupnjeva.
 
Čini se da bi suho i ugodno vrijeme potrajalo i u prvoj polovici sljedećeg tjedna. Naravno, i dalje postoji mogućnost za jutarnju maglu i niske oblake pa je pitanje koliko će biti sunca, ali u popodnevnim satima vjerojatno ćemo ipak imati sunčana razdoblja. Ostat će relativno toplo za sredinu listopada.
 
Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 11.10.

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 13 °C
Trenutno stanje
47%     11.3 km/h     34.236 bar
Prognoza
SRI Min: 0 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 16 °C
NED Min: 6 °C Max: 15 °C
PON Min: 6 °C Max: 17 °C
UTO Min: 7 °C Max: 20 °C
SRI Min: 8 °C Max: 21 °C
ČET Min: 8 °C Max: 20 °C
PET Min: 9 °C Max: 22 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija