19
Pon, Velj
10 Novi članci

ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ŽO HDZ "Imamo dovoljno snage da probleme riješimo na zadovoljstvo članova stranke i svih koji su glasali za nas"

Font

-Jedinstveni zaključak svih nas je: ovo je županija pobjednička, HDZ ima vlast u svim gradovima i općinama i u samoj županiji i HDZ Požeško-slavonske županije ima dovoljno snage da ove probleme riješi na zadovoljstvo svih članova HDZ-a, svih građana i svih birača koji su glasali za HDZ – istakao je to prof. dr.sc.Željko Glavić na konferenciji za novinare nakon održane prve sjednice Povjerenstva ŽO HDZ-a na čijem je čeli.

Podsjetimo Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice naše županije bez predsjednika je ostao kada je Franjo Lucić, poslije optužbi jednog novinara za pokušaj mita, dao ostavku a nakon nedavnih događaja vezanih uz župana Alojza Tomaševića predsjednik stranke Andrej Plenković je raspustio Županijski odbor i za povjerenika imenovao dr.Glavića. U Povjerensvo na čijem je on čelu, ušli su svi gradonačelnici i načelnici iz gradova i općina Požeško-slavonske županije.

-Na ovom prvom sastanku smo analizirali efekte odluke o raspuštanju ŽO HDZ-a te naše zadatke koji proizlaze iz nje. Razgovarali smo što je, što se događa i na koji način ćemo dalje raditi. Naravno da o konkretnim radnjama ne možemo govoriti, mi smo danas tek razgovarali o toma, ali evo, naš zajednički stav je da trebamo nastaviti dalje bez problema koji nas opterećuju i mi ćemo tako nastaviti – dodao je dr.Glavić.

Prisutnog novinara iz riječkog Novog lista je zanimalo da li Povjerenstvo traži ostavku župana Tomaševića te kakav je stav dr.Glavića o nasilju nad ženama. Zamolio je i da se o tome očituje i neka od prisutnih gradonačelnica.

-Ostavku gospodina Tomaševića je zatražio predsjednik stranke. Svi članovi Povjerenstva podržavaju predsjednika stranke u njegovim odlukama i njegovim izjavama. Na to nemamo što ni dodati ni oduzeti, predsjednik je to jasno rekao. Što se tiče nasilja nad ženama, i kao liječnik i kao osoba niti sam sklon nasilju nad ženama niti u bilo kom obliku podržavam nasilje nad ženama, ja osuđujem takvo nasilje bez obzira kome se dogodilo i tko ga je napravio – odgovorio je predsjednik Povjerenstva.

-Svaki oblik nasilja uvijek osuđujem ali isto tako u nekakve privatne i obiteljske stvari ja osobno se isto tako ne želim petljati niti komentirati nečiji privatni život – dodala je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

Novinare je zanimalo i da li se na sastanku Povjerenstva raspravljalo o funkcioniranju Županije, odnosno Županijske skupštine a predsjednik Povjerenstva je odgovorio kako će to tek doći na red.

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Cloudy, 2 °C
Trenutno stanje
67%     17.7 km/h     33.661 bar
Prognoza
PON Min: -1 °C Max: 2 °C
UTO Min: 0 °C Max: 1 °C
SRI Min: 0 °C Max: 2 °C
ČET Min: 0 °C Max: 2 °C
PET Min: 1 °C Max: 2 °C
SUB Min: -3 °C Max: 0 °C
NED Min: -10 °C Max: -4 °C
PON Min: -10 °C Max: -2 °C
UTO Min: -10 °C Max: -4 °C
SRI Min: -6 °C Max: -2 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija