24
Ned, Lip
0 Novi članci

GRADSKO VIJEĆE KUTJEVA Sve odluke usvojene jednoglasno no, kako riješiti problem znatnog poskupljenja autobusnih karata za učenike?

Font

Gradsko vijeće Kutjeva održalo je drugu sjednicu u novom sazivu i bez većih primjedbi jednoglasno usvojilo izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci kao i izvješće o radu gradonačelnika u istom periodu.

Vijećnici su jednoglasno usvojili i druge odluke iz dnevnog reda među kojima su i one o uvjetima i načinu korištenja mobitela i službenog aitomobila, o poticanju malog i srednjeg poduzetništva kao i o osnivanju Komunalnog društva d.o.o. koje do sada nije postojalo u ovom gradu.

Veće rasprave na sjednici nije bilo ni prije početka razmatranja točaka dnevnog reda kada vijećnici postavljaju pitanja i daju prijedloge. Jedno pitanje ipak valja izdvojici i to predsjednika Gradskog vijeća Ivice Ribičića.

-Pojavio se problem a to je znatno poskupljenje mjesečnih autobusnih karti za učenike. Konkretno, poskupile su tri puta pa sada recimo, od nas iz Grabarja do Požege karta košta 180 kuna a prije je bila oko 60. Grad je do sada sufinancirao prijevoz ali, kad bi sada te subvencije povisili tri puta koliko su karte poskupile, bio bi to preveliki izdatak za proračun. Dogovorili smo se da ispitamo mogućnost da učenike prevozi netko drugi a ne APP – kazao je I.Ribičić.

Iz gradskog proračuna se godišnje za sufinanciranje učeničkih karti izdvajalo oko 120 000 kuna.

TEKST:V.Milković

FOTO:H.Kusik

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 20 °C
Trenutno stanje
50%     6.4 km/h     33.627 bar
Prognoza
NED Min: 11 °C Max: 20 °C
PON Min: 10 °C Max: 22 °C
UTO Min: 12 °C Max: 23 °C
SRI Min: 14 °C Max: 18 °C
ČET Min: 14 °C Max: 21 °C
PET Min: 14 °C Max: 23 °C
SUB Min: 16 °C Max: 26 °C
NED Min: 16 °C Max: 26 °C
PON Min: 17 °C Max: 27 °C
UTO Min: 17 °C Max: 27 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija