21
Sub, Srp
0 Novi članci

PLETERNICA Predstavljen projekt Lokalni volonterski centar "Volontiraj s Osmjehom"!

Font

U Pleternici je danas predstavljen jprojekt Lokalni volonterski cenmtar "Volontiraj s Osmjehom" kojemu je nositelj Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „Osmijeh“. Partneri na provedbi projekta su Grad Pleternica i Udruga za pomoć djeci i mladima "Radost".


Projekt Lokalnog volonterskog centra provodit će se od jeseni a cilj mu je poticanje građana na volonterski rad i razvijanje volonterskih navika. U sklopu predviđenih aktivnosti uspostavit će se baza podataka volontera i organizatora volontera a bit će održane i edukacije za volontere i građane- potencijalne volontere. - Drago mi je da smo mi kao udruga nositelj projekta te da smo uspjeli zaposliti i jednu mladu osobu koja će biti koordinator i imati sve informacije o ponudi i potražnji volontera za području Pleternice. Bit će tu jedan servis u kojem ćemo dati informacije kako se vode volonterski sati, kako se pišu volonterski ugovori, kako se piše izvještaj godišnji...U sklopu projekta će biti izrađena web stramnica na kojoj će biti sve informacije vezane za projekt i volontiranje na području grada – rekla je predsjednica Udruge "Osmjeh" Vesna Rezo dodajući kako će ovaj centar biti na raspolaganju svim udrugama. Inače, s Udrugom "Osmjeh" već surađuje 30-ak volontera od kojih je desetak uvijek na raspolaganju.
Grad Pleternica, istakao je dogradonačelnik Domagoj Katić, i udruge koje djeluju na njegovom području imaju izvrsnu suradnju što, među ostalim, dokazuje i Centar udruga, prostor uređen samo za potrebe pleterničkih udruga. -S gradskom tvrtkom Poduzetničkim centrom te s udrugama, ostvarujemo suradnju koja daje konkretne rezultate. Svake godine za naše udruge uspijemo realizirati nekoliko projekata, a jedan od njih je i ovaj – naglasio je D.Katić. Na predstavljanju projekta bili su i predstavnik partnerske udruge Radost Tomislav Stojčević te koordinatorica projektnih aktivnosti Martina Kutuzović.
Kažimo na kraju da projekt Lokalni volonterski centar "Volontiraj s Osmjehom" financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku a vrijednost mu je 120.000 kuna.
TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 23 °C
Trenutno stanje
58%     6.4 km/h     33.424 bar
Prognoza
SUB Min: 17 °C Max: 31 °C
NED Min: 18 °C Max: 29 °C
PON Min: 18 °C Max: 22 °C
UTO Min: 18 °C Max: 26 °C
SRI Min: 18 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 26 °C
PET Min: 17 °C Max: 26 °C
SUB Min: 18 °C Max: 26 °C
NED Min: 19 °C Max: 28 °C
PON Min: 19 °C Max: 26 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija