16
Uto, Sij
13 Novi članci

LJETNI RADOVI U PLETERNICI Od obale Orljave preko brane do kino sale i parka – investicije vrijedne gotovo 8 milijuna kuna

Font

Ovog ljeta u Pleternici su otvorena četiri gradilišta: 'podziđuje' se obala Orljave, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji brane i njenog okoliša, uređuje se bivša kino sala i 'pretvara' u multifunkcionalnu dvoranu a nastavljena je i druga faza radova u gradskom parku.

U obalu Orljave, oštećenu u nekoliko poplava, Hrvatske vode ulažu milijun kuna. Druga faza radova u parku( prošle godine je uređeno dječje igralište) predviđa izgradnju staza i postavljanje rasvijete a radovi će koštati 1,2 milijuna kuna. Sredstva za park osigurana su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te ministarstva Graditeljstva.

Prva faza preuređenja bivše kino sale koštat će 1,6 milijuna kuna a novac je osiguralo Ministarstvo kulture. Ukupna vrijednost investicije, koja će se realizirati u etapama, je 20 milijuna kuna.

Što se tiče brane na Orljavi, trenutno se uređuju zidovi s obje strane. Hrvatske vode su osigurale 4 milijuna kuna no, trebat će dodatna sredstva obzirom da se pokazalo, kada su radovi već krenuli, da je zahvat veći od planiranog.

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 5 °C
Trenutno stanje
77%     11.3 km/h     33.085 bar
Prognoza
UTO Min: -2 °C Max: 7 °C
SRI Min: 0 °C Max: 7 °C
ČET Min: -1 °C Max: 8 °C
PET Min: 3 °C Max: 11 °C
SUB Min: 1 °C Max: 3 °C
NED Min: 0 °C Max: 2 °C
PON Min: -4 °C Max: 1 °C
UTO Min: -6 °C Max: 1 °C
SRI Min: 0 °C Max: 6 °C
ČET Min: 1 °C Max: 7 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija