23
Pon, Tra
0 Novi članci

TVRTKA GALIĆ D.O.O. U Kutjevu gradi vinariju vrijednu 43 milijuna kuna!

Font


Tvrtka Galić d.o.o. u Kutjevu gradi suvremenu vinariju koja će se protezati na čak 3000 četvornih metara. - U građevinski dio vinarije bit će uloženo 28 milijuna kuna. Uz to, u opremanje vinarije i opremu za proizvodnju ulažemo još dodatnih 15 milijuna kuna. Radi se o najsuvremenijoj opremi i zadnjim dostignućima u svjetskoj proizvodnji.  Investitor je tvrtka Galić d.o.o., a sredstva su osigurana iz kredita HBOR-a i OTP banke. Projekti su prijavljeni i u program Vinske omotnice gdje u konačnici očekujemo povrat do 40 posto uloženih sredstava – kazao je predsjednik Uprave Andrej Markulin.


Kapacitet vinarije će biti 550.000 litara, a planirana godišnja proizvodnja će biti 333.000 boca. Osim same proizvodnje unutar objekta će biti i prostor za degustacije i promocije.  - Vinariju gradimo u Kutjevu jer je ono, kao i cijelo kutjevačko vinogorje, poznato te se već stoljećima u njemu proizvode vrhunska vina. Što je veća koncentracija vrhunskih vinara u Kutjevu to smatram da će biti bolje svakom proizvođaču – dodao je A.Markulin.
Tvrtka Galić trenutno ima 30-ak hektara vlastitih vinograda, dok ostatak grožđa nabavlja od dugogodišnjih kooperanata čiju proizvodnju kontrolira, odnosno, savjetuje proizvođače.  Od 2008.godine do danas proizvodnja se povećava tako da je prošle godine proizvedeno oko 200.000 boca vina. - Prodaja i potražnja za našim vinima konstantno raste tako da već treću godinu sredinom kolovoza ostajemo bez nekoliko etiketa. Izvoz imo u 10-tak zemalja, a iznimno smo zadovoljni što smo u protekloj godini pojačali njemačko tržište, te počeli izvoziti u Poljsku i Švedsku u kojoj smo se odmah našli na karti restorana Michelin zvjezdice – kazao je na kraju Andrej Markulin.
Vinarija Galić trebala bi biti gotova do jeseni tako da će se ovogodišnja berba 'odraditi' u njoj. Službeno otvorenje je planirano je za Martinje, 11.studenoga.

TEKST I FOTO:V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 16 °C
Trenutno stanje
70%     11.3 km/h     33.491 bar
Prognoza
PON Min: 12 °C Max: 27 °C
UTO Min: 11 °C Max: 23 °C
SRI Min: 13 °C Max: 26 °C
ČET Min: 13 °C Max: 26 °C
PET Min: 13 °C Max: 22 °C
SUB Min: 12 °C Max: 26 °C
NED Min: 15 °C Max: 27 °C
PON Min: 15 °C Max: 25 °C
UTO Min: 15 °C Max: 26 °C
SRI Min: 15 °C Max: 25 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija