26
Sri, Ruj
0 Novi članci

PROGNOZA VREMENA ZA SLJEDEĆIH 7 DANA Stiže novi val vrućine!

Font

Već je prošla polovica godine. U zadnjih nekoliko mjeseci imamo manjak kiše što se osobito osjetilo tijekom lipnja kad su temperature bile izrazito visoke, a dani su dugi. Mjestimice je bilo i jačeg nevremena, a na otoku Krku zbog prevrtanja barke u oluji jedna je osoba poginula. Nakon prolaznog osvježenja nova vrućina stigla je sredinom tjedna, a onda je ponovno osvježilo uz mjestimične oluje. Sam prelazak u srpanj donio nam je novo osvježenje, ali već prema sredini ovog tjedna stižu i nove vrućine. Opširnije u nastavku.


 
Tijekom četvrtka bi trebalo biti uglavnom suho i djelomično sunčano. Ne može se posve isključiti mogućnost da samo ponegdje padne kraći pljusak s grmljavinom, uglavnom u popodnevnim satima, ali to će biti rijetka pojava. Vjerojatno će dan u većini mjesta proći suho uz dosta sunca. Puhat će slab vjetar južnih smjerova. Temperatura zraka ujutro od 14 do 18, a danju oko 32 Celzijeva stupnja. Biometeorološke prilike bi trebale biti relativno povoljne, ali slušajte savjete kako si olakšati vrućinu.
 
Izgleda da nam petak donosi puno sunca i topline. Već od jutra toplo uz minimalnu temperaturu između 16 i 19, a najviša temperatura vjerojatno će posvuda biti oko 33 ili 34 Celzijeva stupnja. Kasno popodne i navečer postoji mogućnost za rijetki lokalni pljusak s grmljavinom. Tamo gdje se dogodi može biti i nevremena. Subota bi trebala biti vruć dan. Puno sunca, vrućina i sparina… Temperatura bi se sredinom dana trebala popeti na 34 ili 35 Celzijevih stupnjeva. Polako će početi blaga južina. Držite se hlada, uzimajte više tekućine i smanjite fizičke napore.
 
Slično bi se vrijeme trebalo zadržati i u nedjelju kad će biti još malo toplije. Noćna temperatura polako će se približiti brojci od 20 stupnjeva, a dnevna temperatura će posvuda prelaziti 34, do možda čak dođe i na 36 Celzijevih stupnjeva. Dan će biti težak i sparan, a bioprognoza sve lošija. Poslijepodne i navečer ponegdje je moguć grmljavinski pljusak, ponegdje i jače nevrijeme.U ponedjeljak se nastavlja vrućina uz dosta sunca. Možda se bude malo lakše disalo nego u nedjelju, ali to je i dalje pravo ljeto.
 
Slično vrijeme bi se moglo nastaviti i u utorak i srijedu. Bit ćemo na rubu jako vrućg zraka južnije i malo hladnijeg i vlažnijeg sjevernije od nas. To znači da će biti dosta sunca i vrućine, ali da su na dodiru te dvije zračne mase mogući i lokalni grmljavinski pljuskovi. U drugom dijelu tjedna moglo bi malo osvježiti.
 
Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 5.7.)
izvor:Crometeo

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 13 °C
Trenutno stanje
47%     11.3 km/h     34.236 bar
Prognoza
SRI Min: 0 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 16 °C
NED Min: 6 °C Max: 15 °C
PON Min: 6 °C Max: 17 °C
UTO Min: 7 °C Max: 20 °C
SRI Min: 8 °C Max: 21 °C
ČET Min: 8 °C Max: 20 °C
PET Min: 9 °C Max: 22 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija