18
Pon, Lip
0 Novi članci

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VELIKA Svečanu prisegu dalo 15 vijećnika, načelnik Vlado Boban i zamjenik Ivica Potočanac

Font

Sukladno zakonskoj odredbi i Statutu Općine Velika u općinskoj je vijećnici svečanu prisegu dalo petnaest izabranih vijećnika, Općinski načelnik Vlado Boban i njegov zamjenik Ivica Potočanac.

Imenovan je Odbor za statut, poslovnik i normativnu djelatnost na čelu s Antonijom Pavlović, kao i Odbor za financije na čelu s Ivanom Matijevićem. Imenovano je povjerenstvo za utvrđivanje naziva ulica, trgova i naselja na čelu s Vladom Bobanom, kao i povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na čelu s Ivicom Potočancem. Izvršen je i izbor članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Velika" na čelu s Anamarijom Sikirić. Za člana Upravnog vijeća JVP Požeško-slavonske županije izabran je Tomislav Galić, a za člana Nadzornog odbora "Tekije" d.o.o. Dario Ivković. Sjednica je održana sa 14 točaka dnevnog reda koje su se većim dijelom odnosile na poslove uprave i usvojene su jednoglasno, izuzev prijedloga Odluke o odobrenju okvirnog kredita po žiro računu, koji je usvojen sa 13 glasova "za" i dva glasa "protiv". O kakvoj se vrsti financijskog zaduženja radi pojasnio nam je između ostaloga Općinski načelnik Vlado Boban nakon održane sjednice.- Meni je ovo peta konstituirajuća sjednica od 2006. godine i mislim da smo svi ovdje zbog jedne iste stvari, zbog napredovanja naše općine. Prošli je saziv bio izvanredan i odluke su se donosile jednoglasno. Naravno, bilo je i prijedloga i primijedbi, no sve za dobrobit općine. To je zdrava okolina i drago mi je što u novome sazivu vijeća od 15 vijećnika imamo vijećnike iz gotovo svih mjesta općine. Prema odredbama imamo zastupljenost žena, mladih osoba i hrvatskih branitelja i mogu reći da sam zadovoljan. Što se tiće financijskog zaduženja, to bih nazvao "dozvoljenim minusom" koji manje ili više koriste sve općine i gradovi. Riječ je o pozajmici sredstava bez odluke Vlade RH na godinu dana, kakve koristi i većina građana na svojim računima. Poreznom reformom od 2015. godine dobili smo obavezu vraćanja povrata poreza građanima. Od te godine koristimo sredstva iz dozvoljenog minusa kako ne bi građane zakinuli za povrat poreza- rekao je načelnik Vlado Boban.

 

TEKST I FOTO: Hrvoje Kusik

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (noć), 21 °C
Trenutno stanje
69%     11.3 km/h     33.593 bar
Prognoza
UTO Min: 17 °C Max: 24 °C
SRI Min: 16 °C Max: 27 °C
ČET Min: 17 °C Max: 29 °C
PET Min: 13 °C Max: 21 °C
SUB Min: 12 °C Max: 21 °C
NED Min: 11 °C Max: 22 °C
PON Min: 13 °C Max: 23 °C
UTO Min: 14 °C Max: 23 °C
SRI Min: 14 °C Max: 26 °C
ČET Min: 16 °C Max: 27 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija