23
Pon, Tra
0 Novi članci

PLETERNICA Predstavljene dvije uspješne učenice i najavljen konjički turnir

Font

Darija Starčević i Mateja Ostojić dvije su uspješne srednjoškolke koje su danas predstavljene novinarima u Pleternici a 'presica' je ujedno iskorištena i da se najavi predstojeće Međunarodni konjički turnir.

Darija Starčević je maturantica Ekonomske škole i to izdvojenog pleterničkog odjeljenja. - Iznimna mi je čast primiti dvije djevojke koje su prošlu školsku godinu obilježile s velikim uspjesima. Svaka srednja škola birala je koji su učenici najbolji a meni je drago da je naša Darija među njima kao najbolja u Ekonomskoj školi. Ona je i praksu odradila u našem Poduzetničkom centru. Ovom prilikom joj čestitam i želim joj uručiti mali dar pažnje – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić uručujući joj novčani prilog Grada Pleternice. Dogradonačelnik Domagoj Katić darovao joj je cvijeće.

Cvijeće i novčanu pomoć za put koji je pred njom dobila je i Mateja Ostojić učenica prvog razreda Prirodoslovno-matematičke Gimnazije u Požegi. - Pozdravljam Mateju koja je postala dio hrvatske reprezentacije na natjecanju mladih prirodoslovaca koje će se održati u Kini. Ona tamo ide koncem lipnja s još pet učenika i branit će boje Hrvatske. Izuzetna mi je čast da je to jedna mlada sposobna djevojka s područja Pleternice. To je izniman uspjeh kada dijete od 156 učenika koji su se kandidirali prođe dva ili tri kruga među šest najboljih – rekla je gradonačelnica Jozić.

Konjički turnir 's tri zvjezdice'

Dogradonačelnik Pleternice, ujedno i direktor Međunarodnog konjičkog turnira, najavio je tu manifestaciju koja će se održati slijedećeg vikenda. - Turnir se po prvi puta u Hrvatskoj održava na ovoj razini, odnosno 'sa tri zvjezdice' koje mu je službeno dodijelila Svjetska konjička organizacija. Konjički klub je osnovan 2008.godine upravo sa ciljem organizacije ovakvih natjecanja. Kad smo krenuli imali smo samo prvenstvo Hrvatske i tokom ovih godina smo stigli do zavidnog statusa koji nas je plasirao na međunarodnu scenu konjičkih turnira gdje kotiramo jako dobro. To je najjači konjički turnir koji se održava u RH pa i u jugoistočnoj Europi – istakao je D.Katić.

Što se tiče programa turnira, on je uobičajen što znači da je u petak na programu dresura, u subotu maraton i u nedjelju utrka preciznosti. Novina na turniru je natjecanje ponija. Svoje konje prijavili su klubovi iz Slovenije, Mađarske, USA, Srbije, Rumunjske i Hrvatske.

Tijekom turnira, najavila je direktorica pleterničke Turističke zajednice Marija Šarić, održat će se i popratne manifestacije sajam poduzetnika, sajam udruga, kuhanje čobanca u humanitarne svrhe te izbor najljepše okućnice.

TEKST I FOTO:V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 16 °C
Trenutno stanje
70%     11.3 km/h     33.491 bar
Prognoza
PON Min: 12 °C Max: 27 °C
UTO Min: 11 °C Max: 23 °C
SRI Min: 13 °C Max: 26 °C
ČET Min: 13 °C Max: 26 °C
PET Min: 13 °C Max: 22 °C
SUB Min: 12 °C Max: 26 °C
NED Min: 15 °C Max: 27 °C
PON Min: 15 °C Max: 25 °C
UTO Min: 15 °C Max: 26 °C
SRI Min: 15 °C Max: 25 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija