18
Pon, Lip
0 Novi članci

MAĐARSKI PODUZETNICI U POŽEGI Gradonačelnik Neferović želi 'spojiti' domaće gospodarstvenike s onima u gradu Baja

Font

U sklopu programa obilježavanja Dana Grada danas su u Požegi boravili poduzetnici iz susjedne Mađarske s kojima je došla i generalna konzulira RH u Pečuhu Vesna Haluga. Domaćini u Gospodarskoj komori bili su im gradonačelnik Vedran Neferović i predsjednik Županijske gospodarske komore Luka Balenović.

-Inicijator sastanka je vaš gradonačelnik gospodin Neferović. Mi već godinu dana pregovaramo jer je postojala želja naći grad prijatelj u susjedstvu, u prijateljskoj Mađarskoj i tako smo započeli razgovore s gradoma Baja koji je približno i po veličini i po gospodarstvu sličan Požegi. Mislimo da je gospodarstvo temelj otkud treba krenuti i danas će biti prezentacija i grada Baje i poduzetnuičkog centra i županije Baranja u kojoj je grad Pečuh. Isto tako će biti prezentacija jednog sajma, predstavit će se i naši poduzetnici požeških firmi s kojima mislim da se treba ponositi cijela Hrvatska a ne samo vaš grad – rekla je generalna konzulica. Sutra će, dodala je, u Požegu doći i gradonačelnik grada Baja koji će s požeškim gradonačelnikom potpisati pismo namjere.

-Mislimo da će već kroz mjesec dana u Baji biti potpisan sporazum i tada će se nastaviti konkretni susreti gospodarstvenika. Ovo je, reći ćemo, nekakav prvi krug razgovora, čisto samo upoznavanje da krenemo a kroz mjesec dana ćemo imati konkretne stvari budući da ima kompatibilnih firmi i interesa a Mađarska je općenito, jedno veliko i interesantno tržište. Prije svega, blizi smo a nismo dovoljno iskoristili potencijale koje mađarska nudi – zaključila je V.Haluga.

-Ja imam želju, a kao gradonačelniku mi je i obaveza, da pokušam na razini dva grada spojiti gospodarstvenike. Neka se obave razgovori, neka se obave prvi susreti a oni će vidjeti koje su mogućnosti daljnje suradnje. Mislim da jedan ovakav susret nije na odmet. Bitna je inicijativa, da se pokuša a iz svakog kontakta i razgovora su moguće nove suradnje.U tom pravcu treba gledati i moguću suradnju s drugim gradovima ne samo u Mađarskoj nego i u Slovačkoj i Italiji gdje također već imamo kontakrte i trebamo odraditi slične susrete – kazao je gradonačelnik Neferović.

Sastanku s mađarskim poduzetnicima prisustvovali su i zamjenik župana Željko Jakopović ze gradonačelnikom savjetnik Borislav Miličević a od požeških poduzetnika, među ostalim, predstavnici Spin Valisa, Allesa, Magme i Agronoma.

TEKST:V.Milković

FOTO:H.Kusik

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (noć), 21 °C
Trenutno stanje
69%     11.3 km/h     33.593 bar
Prognoza
UTO Min: 17 °C Max: 24 °C
SRI Min: 16 °C Max: 27 °C
ČET Min: 17 °C Max: 29 °C
PET Min: 13 °C Max: 21 °C
SUB Min: 12 °C Max: 21 °C
NED Min: 11 °C Max: 22 °C
PON Min: 13 °C Max: 23 °C
UTO Min: 14 °C Max: 23 °C
SRI Min: 14 °C Max: 26 °C
ČET Min: 16 °C Max: 27 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija