20
Ned, Sij
0 Novi članci

PREDSTAVLJEN PROJEKT "SUPERNOVA" Vrijednost investicije je 20-ak milijuna eura a posla će biti za 300-tinjak radnika

Font

- Dočekani smo raširenih ruku, otvorenih vrata, kao rijetko gdje u Hrvatskoj i za to se osobno zahvaljujem gospodinu gradonačelniku Neferoviću - rekao je ovo direktor društva Supernova Požega d.o.o. i izvršni direktor međunarodne korporacije Supernova Paul Merdzo, na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen projekt gradnje trgovačkog centra Supernova u Požegi. Skupu je prisustvovao i odvjetnik i pravni zastupnik investitora Hrvoje Nikolić.

U svom obraćanju novinarima Paul Merdzo je istakao kako će budući trgovački centar u Požegi biti dvanaesti član obitelji Supernova u Hrvatskoj. U nekim gradovima, dodao je, centri Supernova su smješteni u već postojeće objekte dok će se, evo, u Požegi graditi novi objekt. Vrijednost investicije će biti 20-ak milijuna eura.

- U Hrvatskoj smo kroz godine poslovanja prošli i dobra i loša vremena, uključujući i doba financijske krize za koju se nadamo da su iza nas. Osjećamo da postoji uzlazni trend u gospodarskom poslovanju pa se nadamo da će to zahvatiti i našu branšu i stoga smo odlučili ojačati naše pozicije na području trgovačkih centara u Hrvatskoj. Ovdje u Požegi razmišljamo o jednom optimalnom projektu koji bi zadovoljio sve svakodnevne potrebe stanovnika grada i rubnih područja. U daljnjoj suradnji predstoji usklađivanje idejnih planova i planova izgradnje sa svim institucijama grada, prilično smo uvjereni da ćemo ishoditi potrebne dozvole za gradnju tokom ove godine, tako da čim prije možemo započeti gradnju koja bi dovela do otvorenja centra 2018.godine – kazao je P. Merdzo.

Trgovački centar Supernova prostirat će se na oko 20 000 četvornih metara a koje će internacionalne i domaće marke u njemu imati prostor još se ne zna obzirom da pregovori o zakupu traju.

- Na temelju iskustva u izgradnji i vođenu trgovačkih centara, kako u Hrvatskoj tako i diljem Europe, sasvim sigurno možemo potvrditi da će se ovdje otvoriti, što tijekom gradnje, što tijekom održavanja samog centra veliki broj radnih mjesta. Dakle, na temelju tih iskustava realno je očekivati da će se u tom cijelom procesu otvoriti 300-tinjak novih radnih mjesta - naglasio je P.Merdzo. Upitan da li će u trgovačkom centru biti i prostor za kino predstave, odgovorio je kako u sadašnjim planovima, koji su u izradi, to nije predviđeno ali nije isključio mogućnost da se s nekim kinooperaterom postigne i takav dogovor.

Gradonačelnik Vedran Neferović se zahvalio gostima na iskazanoj spremnosti da izgrade trgovački centar u našem gradu.

- Na pomolu je značajna investicija koja će u velikoj mjeri utjecati na trgovačku ponudu u našem gradu ali ono što je jako bitno je i to da će ona imati efekte na zapošljavanje. Dugoročno će ostvariti i efekte u smislu gospodarskog stanja u gradu - kazao je gradonačelnik Neferović 

TEKST:V.Milković

FOTO:H.Kusik

Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija