20
Ned, Sij
0 Novi članci

TURNIR MLADIH PRIRODOSLOVACA U IRANU Luka Korov i hrvatska reprezentacija osvojili srebro!

Font

Požeški gimnazijalac Luka Korov je, kao član hrvatske reprezentacije, sudjelovao na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Iranu gdje je osvojio drugo mjesto.


Bolji od naših prirodoslovaca bili su njihovi vršnjaci iz Gruzije.

- Cijelo vrijeme turnira bili smo uglavnom izjednačeni i u finale smo ušli s jednakim brojem bodova a tamo su oni imali nešto bolju prezentaciju – kratko je po povratku kazao Luka.

Što se tiče samog Irana, bilo je vremena za razgledati povijesne znamenitosti. 

- Zanimljiva je to zemlja ali samo onako, za posjetiti jednom ili dva puta. Ne bih tamo mogao živjeti. Što se tiče načina školovanja, sličan je našem. Inače, uglavnom smo bili u hotelu i navečer nismo izlazili, to kod njih nije običaj i osobito žene poslije 22 sata ne izlaze na ulicu – dodao je Luka. 

Za osvojeno drugo mjesto Luka i ostali članovi reprezentacije dobili su medalju, diplomu i set za ekstrakciju DNA no, taj dio poklona, kaže Luka nije još detaljno ni razgledao jer je odmah po povratku u Hrvatsku otputovao s obitelji na more.

- Ostat ću u vezi s drugim članovima ekipe s kojima sam bio u Iranu a možda se i nastavim dogodine natjecati, vidjet ću kakav će biti natječaj – zaključio je na kraju Luka.

TEKST: V.Milković
FOTO: L.Korov

Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija