21
Sub, Srp
0 Novi članci

ŽUPAN PONOVO PROGLASIO ELEMENTARNU NEPOGODU Oštećeno preko 400 stambenih i oko 180 gospodarskih objekata

Font

U nazočnosti gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić, gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira, zamjenika požeškog gradonačelnika Maria Pilona, načelnika općina Jakšić Ivice Kovačevića, Kaptola Mile Pavičića, Velike Vlade Bobana i Čaglina Dalibora Bardača te svoga zamjenika Ferdinanda Trohe, požeško–slavonski župan Alojz Tomašević, zbog olujnog je nevremena koje je u srijedu 13. srpnja pogodilo ovaj dio županije, proglasio stanje elementarne nepogode.


- Proglašavam stanje elementarne nepogode za područje gradova Požege, Pleternice i Kutjeva kao i za područje općina Jakšić i Kaptol. Komisije za procjenu šteta od jučer su na terenu i pozivam sve koji su materijalnu štetu od nevremena doživjeli da je prijave u najkraćem roku. Iako se ukupna šteta još uvijek procjenjuje, možemo sa sigurnošću govoriti da se radi o više desetaka milijuna kuna jer je oštećeno preko 400 stambenih objekata i preko 180 gospodarskih objekata, dok je stradalo i preko 15 tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta pod usjevima u rodu – rekao je župan Tomašević, pozvavši ujedno relevantna ministarstva i Vladu Republike Hrvatske da pronađu sredstva za pomoć stradalima. 

O razmjerima štete na svome području govorili su i predstavnici gradova i općina, dok je župan Tomašević naglasio i to da je riječ o trećoj ovogodišnjoj proglašenoj elementarnoj nepogodi od kojih je samo šteta od mraza koji je Požeštinu zadesio 04. svibnja procijenjena na 29 milijuna kuna. 

TEKST I FOTO: Hrvoje Kusik

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 23 °C
Trenutno stanje
58%     6.4 km/h     33.424 bar
Prognoza
SUB Min: 17 °C Max: 31 °C
NED Min: 18 °C Max: 29 °C
PON Min: 18 °C Max: 22 °C
UTO Min: 18 °C Max: 26 °C
SRI Min: 18 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 26 °C
PET Min: 17 °C Max: 26 °C
SUB Min: 18 °C Max: 26 °C
NED Min: 19 °C Max: 28 °C
PON Min: 19 °C Max: 26 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija