20
Ned, Sij
0 Novi članci

OSNOVNA KATOLIČKA ŠKOLA Podijeljene svjedodžbe - čak 73 posto učenika završilo razred s odličnim!

Font

Jeste li se već počeli odmarati? -Daaa - kratko su uglas odgovorili na naš upit učenici 2a razreda Osnovne katoličke škole koji su danas još nakratko sjeli u školske klupe, samo da bi od razrednice Zrinke Bešlić preuzeli svjedodžbe.


Najviše učenika u razredu prošlo je s odličnim uspjehom a među njima je i Lovro Šarić. -Imam prosjek 5,0 a na odmor ću u Kraljevicu - kratak je bio Lovro.
Dok su učenici preuzimali svjedodžbe, roditelji su u hodniku čekali. Nervoze nije bilo jer su već znali kakav je uspjeh njihove djece. -Imam tu kći Barbaru, prošla je s odličnim. A,bit će neka nagrada zbog toga, uvijek bude - rekla je Ankica Marković.
I u 1.a razredu učenici su složno odgovarali. Na upit da li je prva godina njihovog školovanja bila teška odgovorili su u glas:Neee...-Jako sam zadovoljna s uspjehom učenika no, danas smo svi malo i tužni jer nas napušta jedan učenik i odlazi s roditeljima u Njemačku. Nadam se da će nas posjetiti kad bude dolazio u Požegu - kazala je razrednica Lucija Lucić. A dječak koji odlazi iz razreda je Toni Pastorčić - uz svjedodžbu na poklon je za uspomenu dobio loptu.
Marijana Grizelj ispred učionice je čekala podjelu svjedodžbi. -Tu mi je kći Korina. Prošla je sa 5 a poklon je već dobila. Mobitel - rekla je gospođa Marijana.
Potvrdu o uspjehu u tek završenoj školskoj godini dobili su i učenici viših razreda. -Jako sam zadovoljna jer je prosjek ocjena bolji nego prošle godine. Imamo u razredu 12 odlikaša a 7 ih je prošlo s vrlo dobrim - rekla je zadovoljno razrednica 7b razreda Ljuba Šolić. Zadovoljna prošlom godinom bila je i učenica Marta Klarić, uz malu napomenu: -Fizika mi je bila najteža ali općenito,prosjek mi je bolji nego prije. Ovog ljeta ću malo putovati s mamom, tatom i bratom, ne znam još kamo ćemo ići - rekla je Klara.
-Da, zadovoljna sam, bili su dobri - kratko je kazala razrednica 6.a razreda Davorka Olić Mikić koju smo zatekli kako svjedodžbu uručuje Sari Bartolović.
Da je zadovoljan proteklom godinom i uspjehom učenika kratko nam je kazao i ravnatelj vlč.Želimir Žuljević a da za to ima itekako razloga pokazuju slijedeći podaci - od 288 učenika Osnovne katoličke škole njih 209 ili 73 posto prošli su s odličnim uspjehom. Četvorkom se moralo zadovoljiti njih 69 ili 24 postom dok je samo 10 učenika prošlo sa 3! Prosjek svih razreda je iznad 4 s tim da je najniži prosjek 4,11 a najbolji uspjeh ostvatio je 6.a razred - prosjek im je 4,43!

TEKST:Vesna Milković

FOTO:Hrvoje Kusik

Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija