20
Čet, Srp
18 Novi članci

"Ne znam što bih rekao", "Ne znam što bih rekao"..- ponavljao je, sasvim zatečen onim što vidi, vlč.Ivica Bošnjak, kapelan u pleterničkoj župi, kada je sinoć došao na Ranč Čondić gdje ga je domaćica, Ljerka Čondić pozvala da blagoslovi novokupljeni obiteljski automobil. Doista, automobil je bio tamo ali i mnoštvo mladih koji su odjednom izašli iz obližnje drvene kućice s tortom u ruci i pjesmom na usnama. Shvatio je 'zamku' i ostao bez teksta.

Opširnije...

Ljetnu školu znanosti kojoj je po peti put domaćin Gimnazija u Požegi, pohađat će 44 učenika srednjih škola iz 15 zemalja svijeta. Večeras je kratkom svečanošću otvorena škola znanosti, koja će se održavati sve do 6. kolovoza. Dobrodošlicu svim polaznicima izrazili su v.d. ravnatelja Gimnazije prof. Vanda Louč, Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Požege i dr. sc. Vesna Vlašić u ime Požeško-slavonske županije.  

Opširnije...

Ljubica Vido iz Grabarja nositeljica je istoimenog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na kojemu je, zajedno sa suprugom Brankom, othranila osmero djece: Darka, Marinu, Jasminu, Šimuna, Ivana, Branimira, Amaliju i Antuna. Sada s obitelji želi napraviti 'korak više' pa je od Ministarstva turizma zatražila, i dobila, potporu za realizaciju njihovih planova. - Za naš projekt smo bespovratno dobili 60 posto novca a 40 posto ćemo morati sami osigurati no, ja sam sretna i zadovoljna jer, ako od nekoga i kunu dobijete, to je već nešto – kaže Ljubica.

Opširnije...

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 33 °C
Trenutno stanje
26%     17.7 km/h     33.356 bar
Prognoza
ČET Min: 17 °C Max: 33 °C
PET Min: 20 °C Max: 33 °C
SUB Min: 20 °C Max: 35 °C
NED Min: 19 °C Max: 33 °C
PON Min: 20 °C Max: 32 °C
UTO Min: 18 °C Max: 27 °C
SRI Min: 17 °C Max: 28 °C
ČET Min: 16 °C Max: 28 °C
PET Min: 15 °C Max: 31 °C
SUB Min: 18 °C Max: 30 °C