20
Ned, Sij
0 Novi članci

Danas su u Kaptolu, u Osnovnoj školi „Vilima Korajca“ gostovali djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba te  kriminalistički tehničar Službe kriminalističke policije Policijske uprave požeško-slavonske.

Opširnije...

Nezaposlenost je u našoj županiji porasla – pokazuju to najnoviji rezultati Zavoda za zapošljavanje, Područni ured Požega. Naime, u Zavodu je krajem prošlog mjeseca bilo registrirano 3827 nezaposlenih osoba što je za 174 osobe ili 4,8 posto više nego krajem 2017.godine. Ipak, u usporedbi s istim periodom prethodne godine, nezaposlenost je smanjena za 14,1 posto.

Opširnije...

Mnogi Pleterničani zasigurno ne znaju kako je Sulejman Veličanstveni jeo viškovačke kestene, kako je grad vezan i za templare ili da su sirevi iz Pipalove medalje davno dobivali svjetska priznanja. Ove i mnoge druge povjesne priče zasigurno bi bile zanimljive i ljudima iz drugih krajeva no, treba im se omogućiti da to čuju. Grad Pleternica i njegova turistička zajednica upravo to namjeravaju i učiniti a današnja prva turistička šetnja središtem grada, namijenjena užem broju ljudi, svojevrstan je početak ostvarenja pleterničkih turističkih planova. Polazna točka bilo je gradilište budućeg gradskog trga i Muzeja bećarca.

Opširnije...

U organizaciji Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o.,  19. i 20. veljače 2018. godine, organizirane su edukacije u sklopu provedbe projekta „Zajedno do razvoja“. Nastavak je to drugog ciklusa edukacija, u sklopu provedbe navedenog projekta, a prve edukacije novog ciklusa održane su 29. i 31. siječnja 2018. godine.

Opširnije...

-Danas smo svi ponosni jer vi, Veleučilište i naše društvo postaje bogatije i snažnije za vas i vašu osposobljenosti. Jedna mudrost nas upozorava:"Prestanite razmišljati o svojim granicama, počnite otkrivati svoje mogućnosti“. Vaš sljedeći zadatak je koordinirati, potaknuti, udružiti se, dati novu energiju, promjenu jer svijet postoji zato da ga mijenjamo i trebamo ga ostaviti barem malo boljim nego što smo ga našli – rekao je ovo dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi studentima koji su uspješno završili školovanje u ovoj ustanovi. Promocija diplomanata na Veleučilištu bila je 25.po redu.

Opširnije...

Konjogojstvena udruga Vallis Aurea Požega održala je danas svoju redovnu godišnju Skupštinu. Predsjednik Udruge Damir Pavković i tajnik Igor Del Vechio podnijeli su svim nazočnim članovima izvješće o radu, s financijskim izvješćem Udruge za 2017. te planom rada za 2018. godinu. Rad udruge svojim dolaskom pozdravio je i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Opširnije...
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija