23
Sub, Ruj
9 Novi članci

Helena Matošević, najljepša djevojka Požeško-slavonske županije za ovu godinu, noćas je otputovala u Biograd na moru gdje će se s ostalim djevojkama finalisticama slijedećih dana pripremati za izbor Miss Hrvatske. To će se natjecanje održati 26.rujna u Zadru.

Opširnije...

Na održanom sastanku gdje su sudjelovali predstavnici Općine i TZ Čačinci, Parka prirode Papuk, Hrvatskih šuma i Udruge Reda vitezova Ružice grada odlučeno je da će se 16. i 17. prosinca održati "PReKUL zimski srednjovjekovni   festival" na Jankovcu jedinstven na području naše države obzirom da ne postoji manifestacija takvog karaktera koja se održava tijekom zime.

Opširnije...

VREMENSKA SLIKA:  Pamtit ćemo ovo ljeto kao iznimno toplo i sušno. Osobito je teška situacija bila u Dalmaciji gdje pravu kišu nisu vidjeli mjesecima, a zbog toga je bilo i ogromnih problema s požarima. U proteklih sedam do deset dana cijela je zemlja dobila obilniju kišu, a na zadarskom području palo je preko 350 litara kiše po metru kvadratnom uz veliku poplavu. I u sljedećih sedam dana vrijeme će i dalje biti promjenjivo i prohladno. S obzirom da je klimatološka jesen počela s prvim danom rujna možemo reći da je ovakvo vrijeme primjereno dobu godine, a kiša će potpuno nadoknaditi manjak iz ljetnih mjeseci, ponegdje je već sad rujan postavio nove kišne rekorde. U subotu počinje i kalendarska (astronomska) jesen. Opširnije u nastavku.

Opširnije...

U subotu i nedjelju, 23. i 24. rujna 2017. godine Požeška biskupija obilježava dvadesetu obljetnicu uspostave i Treći euharistijski kongres na kojem se očekuje dolazak 30-ak biskupa iz Hrvatske i inozemstva uz hodočašće nekoliko tisuća vjernika iz svih župa Požeške biskupije.

Opširnije...

Gotovo 40-ero najmlađih sugrađana unijelo je ovoga sumornog kišnog dana dašak vedrine u Gradsku vijećnicu. Naime, 27 dječaka i 13 djevojčica bilo je danas sa svojim roditeljima pozvano na prijem kod gradonačelnika Darka Puljašića i njegovih zamjenika Marija Pilona i Ferdinanda Trohe.

Opširnije...

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 9 °C
Trenutno stanje
83%     11.3 km/h     33.661 bar
Prognoza
SUB Min: 8 °C Max: 20 °C
NED Min: 10 °C Max: 17 °C
PON Min: 10 °C Max: 16 °C
UTO Min: 11 °C Max: 18 °C
SRI Min: 12 °C Max: 20 °C
ČET Min: 11 °C Max: 19 °C
PET Min: 10 °C Max: 18 °C
SUB Min: 8 °C Max: 17 °C
NED Min: 7 °C Max: 17 °C
PON Min: 9 °C Max: 19 °C
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam