14
Sri, Stu
0 Novi članci

OSJEČKI PRVOLIGAŠ NA PRIPREMAMA U VELIKOJ "Led probili" Slavonci, slijedi dolazak nogometaša iz Bakra. V.Boban: Očekujemo pomoć i HNS-a.

Font

Želja Veličana da bivši stadion Kamen Ingrada ponovo 'živi', da se na njemu igraju 'velike' utakmice a u Veliku na pripreme dolaze drugi klubovi, počela se ostvarivati. Ovih dana na pripremama u Velikoj je prvoligaš NKOsijek a najavljen je dolazak još jednog kluba. O svemu tome bilo je riječi na današnjoj konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali načelnik Vlado Boban, direktor općih poslova NK Osijek Hrvoje Barišić i igrač kluba porijeklom iz Velike, Gabrijel Boban.


-Stvari su se pokrenule ovdje što se tiče našeg stadiona i kompleksa, i to me izrazito veseli. I ne samo mene, već i sve mještane Velike. Mogu reći da je ovo izravna pomoć NK Osijeka Slavoniji ili bolje rečeno općini Velika. Ovo je također jedan od modela razvoja gospodarstva i turizma. Veliku ste stvar za nas napravili i to vam neću nikada zaboravi – rekao je na početku V.Boban. Dodao je kako se nada da će Veličani shvatiti da se može živjeti od poljoprivrede i turizma, a dobar glas koji će Osječani pronijeti dalje je jedan korak više prema tom cilju.
Velika ima resurse, mišljenja je njen načelnik, za održavati ovakva i slična gostovanja osobito ako se dalje poveže s velikim potencijalom koji ima Park prirode Papuk i tvrtka Vinota Gorana Šutala. S tim u vezi najavio je nastavak radova na hotelu u ovoj godini, s vremenom će se u funkciju staviti i bazeni, izgradit će se i atletska staza.....- Tada ćemo još više moći raditi ovakve kvalitetne stvari i primati kvalitetne klubove. Tri dana od objave da nam Osijek dolazi na pripreme, nazvao nas je predstavnik kluba grada Bakra i rekao: Ako može NK Osijek, možemo i mi doći. Bakar se natječe u prvoj županijskoj ligi i sigurno da su imali nepovjerenje no nakon dolaska prvoligaša očekujem da će i drugi slični pozivi uskoro dolaziti – istakao je načelnik Boban. Dodao je kako je Velika 'otvorena' i za druge sportske događaje pa je tako u tijeku trodnevni turnir za djecu iz cijele Slavonije, tu su se prošle godine natjecali i streličari...- Potrebno je još samo malo hrabrosti kod nekih da se odluče doći ovdje. Naravno, ja očekujem i od HNS-a da malo više uloži truda i da ima malo više obzira prema Velikoj – zaključio je V.Boban.
Hrvoje Barišić se zahvalio načelniku koji je, kako je kazao, 'inicirao ovu priču', zajedno s trenerom Zoranom Zekićem i igračem Gabrijelom Bobanom. - Ovdje su nas dočekali uvjeti i bolji nego što smo očekivali. Odličan nogometni teren, svlačionice, teretana, fitnes dvorana, odličan smještaj, izvrsna hrana koja je oduševila sve nogometaše. Mi kao klub smo sportski motor razvoja ove regije i na neki način naša je dužnost pokrenuti cijelu regiju koliko je to moguće. Dolaskom na pripreme u Veliku to pokazujemo i svojim primjerom. Velika ima i više od toga da zadovoljava sve uvjete koji nama trebaju – kazao je Hrvoje Barišić. Obećao je kako će klub na ljeto ponovo doći u Veliku.
Riječi pohvale za boravak u Velikoj domaćinima je uputio i Gabrijel Boban.
Nogometaši iz Bakra i prateće osoblje, njih pedesetak, u Veliku na pripreme dolaze 1.veljače.

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Fair (day), 14 °C
Trenutno stanje
46%     12.9 km/h     33.965 bar
Prognoza
SRI Min: 6 °C Max: 14 °C
ČET Min: 3 °C Max: 11 °C
PET Min: 2 °C Max: 8 °C
SUB Min: 0 °C Max: 6 °C
NED Min: -1 °C Max: 6 °C
PON Min: -1 °C Max: 5 °C
UTO Min: 0 °C Max: 4 °C
SRI Min: 0 °C Max: 8 °C
ČET Min: 0 °C Max: 7 °C
PET Min: 2 °C Max: 6 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija