26
Sri, Ruj
0 Novi članci

RUKOMET Mogu li se naši 'kauboji' popeti na krov Europe na domaćem terenu?(SPONZORIRANO)

Font

Početkom 2018. godine Hrvatska je domaćin 13. Europskog prvenstva za rukometaše. S obzirom na sami kvalitet europskih rukometnih reprezentacija u odnosu na ostatak svijeta, mnogi će reći da je ovo kontinetnalno prvenstvo i najjače prvenstvo koje se igra. Uz dužno poštovanje prema selekcijama Tunisa, Egipta, Qatara, Brazila i Južne Koreje, koje su često znale pomrsiti račune najboljim europskih ekipama, ipak se koncentracija kvaliteta nalazi na starom kontinentu.


Jedna od najtrofejnijih rukometnih reprezentacija je svakako Hrvatska. Olimpijskih prvaci 2 puta (Atlanta 1996. i Atina 2004.) i svjetski prvaci (Portugal 2003) sasvim sigurno žarko žele i svoje prvo europsko zlato, koje im nedostaje u riznici najsjajnijih odličja sa velikih natjecanja. Imali li boljeg i ljepšeg mjesta za to nego na domaćem parketu u Poreču, Varaždinu, Splitu i Zagrebu, gdje se i odigravanju utakmice. Učesnik svih prethodnih 12 Europskih prvenstava je 2 puta igrao finale, ali oba puta su poraženi (u Norveškoj od selekcije Danske 2008. godine, u Austriji od selekcije Francuske 2010. godine). Osim 2 srebrene medalje, naša reprezentacija se 3 puta okitila i brončanom medaljom.
Da li je vrijeme za potpunu osvetu, ostaje nam da vidimo u mjesecu januaru, kada će vrijeme biti hladno, a kladionice užarene. Prometno će biti i na online kladionicama jer sve veći broj hrvata želi izbjeći gužve i iz udobnosti svoga doma pristuputi online klađenju. Naš sugrađanin Luka (28), u svrhu pronalaženja najbolje online kladionice predložio je stranicu www.mzt.hr. Također je poručio svim navijačima da za vrijeme prvenstva pokažu koliko vole svoju državu ali i da budu dobri domaćini, kako to samo oni znaju.
Sa kime će reprezentacija Hrvatske odmjeriti snage? Osim Francuza i Danaca, Hrvatskoj će na putu stajati uvijek opasni Španci, zatim neugodni skandinavci koje predstavljaju Islanđani, Šveđani i Norvežani, te reprezentacija čije domaće prvenstvo je najkvalitetnije na svijetu, a to je selekcija Njemačke. Svoju šansu iz prikrajka traže uvijek konstantni Mađari, kao i reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije: Srbija, Slovenija i Makedonija, koje će imati veliku podršku navijača s obzirom na blizinu njihovih država i zemlje domaćina.
Od igrača se očekuje da daju sve od sebe i pokažu koliko vrijede, a od publike da svojim navijanjem i podrškom nose svoju reprezentaciju u svakoj utakmici, svih 60 minuta i u trenucima kada možda i ne bude išlo kako se očekuje. Euforija na ulicama hrvatskih gradova domaćina se uveliko osjeća i svi sa nestrpljenjem očekuju početak Europskog prvenstva. S obzirom na to koliko se dugo iščekuje europsko zlato, dvorane će biti premale da prihvate sve one koji imaju želju da podrže domaću selekciju do novog uspjeha.

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 13 °C
Trenutno stanje
47%     11.3 km/h     34.236 bar
Prognoza
SRI Min: 0 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 16 °C
NED Min: 6 °C Max: 15 °C
PON Min: 6 °C Max: 17 °C
UTO Min: 7 °C Max: 20 °C
SRI Min: 8 °C Max: 21 °C
ČET Min: 8 °C Max: 20 °C
PET Min: 9 °C Max: 22 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija