26
Sri, Ruj
0 Novi članci

MEMORIJALNI BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR Pobjednik nacionalni majstor Mile Maras

Font

Na prvom brzopoteznom memorijalnom šahovskom turniru Zvonimir Majer, održanom u školskoj sportskoj dvorani  u Pleternici, sudjelovalo je 30 šahista iz Slavonskoga Broda, Osijeka, Pleternice, Velike, Kutjeva, Čaglina, Starog Slatinika, Brestovca i Pregrade. Organizator je bio Šahovski klub Vina Markota, u suradnji s Gradom.


Turnir se igrao po švicarskom sustavu u devet kola, po pravilima međunarodne šahovske organizacije(FIDE) za brzopotezni šah, s tempom igre deset minuta po igraču do završetka partije. Pobjednik  je bio nacionalni majstor Mile Maras, član pleterničkoga  ŠK Vina Markota, koji je iz devet partija osvojio čak 8,5 bodova, ne izgubivši nijedan susret, te još jednom pokazao stalnost forme i umijeće igranja u brzopoteznim nadmetanjima za šahovskom pločom. Drugi je bio majstorski  kandidat Hrvoje Vlahov,  njegov suigrač iz pleterničkog kluba, koji je imao bod manje(7,5), a treći majstorski kandidat Petar Lovrić(6,5), član slavonskobrodskog ŠK Brod.  Trojici prvoplasiranih uručeni su pehari te prigodne nagrade tvrtke Vina Markota. Treba istaknuti da su se među šest najboljih našla čak četvorica pleterničkih šahista(Maras, Vlahov, Milurović i Pavlović), a rezultat je to koji potvrđuje njihovu kvalitetu u igranju „blic“ partija.
U sjećanje na istinskog domoljuba i strastvenog šahista        
Ovaj dobro organizirani memorijalni turnir posvećen je Zvonimiru Majeru, diplomiranom psihologu i članu Hrvatskoga psihološkog društva, istaknutom članu ŠK Vina Markota, koji je preminuo 6. listopada 2016. u 55. godini života(rođen 1961.), a sahranjen u Novoj Kapeli. Bio je dragovoljac Domovinskoga rata, brigadir Hrvatske vojske, istinski domoljub te strastveni šahist i enigmatičar. Tijekom rata i poslije ratnih zbivanja obnaša zahtjevne i odgovorne funkcije, a dobitnik je više vojnih odlikovanja. Posljednja dužnost koju je obavljao bilo je mjesto voditelja Odsjeka vojne psihologije Hrvatskoga vojnog učilišta. Treba napomenuti da  je pleternički turnir odigran 26. studenog, na dan Majerova rođenja. Dužnost glavnoga suca uspješno je obavio Zvjezdan Grandić iz Orahovice,  u suradnji s  klupskim sucem Marijanom Kanjkovićem. Poslije podjele nagrada za sve sudionike natjecanja priređen je domjenak.
TEKST I FOTO:  I.Tomić

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 13 °C
Trenutno stanje
47%     11.3 km/h     34.236 bar
Prognoza
SRI Min: 0 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 16 °C
NED Min: 6 °C Max: 15 °C
PON Min: 6 °C Max: 17 °C
UTO Min: 7 °C Max: 20 °C
SRI Min: 8 °C Max: 21 °C
ČET Min: 8 °C Max: 20 °C
PET Min: 9 °C Max: 22 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija