17
Sri, Lis
0 Novi članci

TREĆA HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA-ISTOK Velički šahisti završili na četvrtom mjestu

Font

Šahisti veličkoga Šahovskog kluba Lapjaka završili su natjecanje u Trećoj hrvatskoj šahovskoj ligi-istok(skupina C) na solidnom četvrtome mjestu s deset bodova. Natjecalo se deset momčadi iz Virovitice, Slavonskoga Broda, Nove Gradiške, Gornjih Bogičevaca, Velike, Ruščice, Pakraca, Kutjeva i Garčina.


Veličani su ostvarili pet pobjeda, nijednom nisu igrali neriješeno, a doživjeli su četiri poraza. Visoke pobjede izborili su protiv Šahovnice iz Garčina(6:0), GŠK Kutjeva(5,5:1,5), Bedema iz Gornjih Bogićevaca(4,5:1,5), ŠK  Broda iz Slavonskoga Broda(4:2), a najveći otpor pružio im je ŠK Pakrac-Lipik iz Pakraca(3,5:2,5). Prvoplasirana momčad Virovitice uvjerljivo je sa svih devet pobjeda  i 18 osvojenih bodova zasjela na vrh ljestvice, sa šest bodova više od drugoplasiranoga Bedema. Novajlija u ligi GŠK Kutjevo  dospio je sa 6 bodova na deveto mjesto.
Sa sedam igrača do solidnoga rezultata                       
Zanimljivo je da je ŠK Lapjak imao samo sedam registriranih igrača, što je najmanje u ovome rangu natjecanja, u kojemu su klubovi registrirali od deset do čak osamnaest igrača. Time je ukupni rezultat veličkih šahista još vredniji. Tijekom natjecanja  nastupali su: majstorski kandidat Ranko Dusper, prvokategornici Zdravko Tucaković  i Adriano Peić, te drugokategornici Ivica Matoković, Ivan Brekalo, Petar Crljenica i Ivan Blažević. Najbolji rezultat ostvario je  Crljenica sa 4,5 boda  iz pet partija(90 %),  zatim  Brekalo(6/9), a vrlo dobre igre pokazali su igrači od prve do četvrte ploče: Dusper(4,5/9),  veteran Tucaković(5,5/9),  Peić(5,5/9), te  Matoković(5,5/9).

Tekst:  I.Tomić
Foto:  ŠK Lapjak

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 9 °C
Trenutno stanje
81%     11.3 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 8 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 20 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 7 °C Max: 18 °C
NED Min: 6 °C Max: 16 °C
PON Min: 5 °C Max: 15 °C
UTO Min: 3 °C Max: 13 °C
SRI Min: 4 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija