21
Sub, Srp
0 Novi članci

3.HUMANITARNI MEMORIJALNI TURNIR "ANICA KRIŠTOFEK" Prihod namijenjen obnovi župne crkve Sv.Ane u Skenderovcima

Font

Pod pokroviteljstvom Požeško slavonske županije, Grada Požege i općina Velike, Kaptola i Brestovac, u Skenderovcima je održan Treći humanitarni memorijalni turnir "Anica Krištofek", na kojem se u malom nogometu i odbojci na pijesku natjecalo nekoliko stotina natjecatelja iz općine Brestovac te susjednih općina i gradova. Sav prihod s dvodevnog turnira namijenjen je obnovi župne crkve Sv. Ane u Skenderovcima.

Prvi turnir upriličen je nakon što je  u prometnoj nesreći kod Benkovca smrtno stradala Anica Krištofek (52), učiteljica u Područnoj školi OŠ Dragutina Lermana u Skenderovcima, a iza hraniteljice obitelji ostalo je troje djece teškog materijalnog položaja. Drugi turnir bio je namijenjen obitelji Hlebec koja je u nevremenu ostala bez krova i smještaja.

Sudeći po interesu i ovaj turnir pokazao je huminarno djelovanje ne samo stanovnika Skenderovaca već i šire. Ovoga puta sredstva su usmjerena za obnovu crkve Sv. Ane izgrađene 1795.godine, a djelomično obnovljene 1995. godine. - Pored fasade za obnovu crkve potrebno je riješiti vlagu, i narušenu statiku, pa je za rujan ovisno o prikupljenim sredstvima najavljena drenaža okolice terena čime bi se u značajnoj mjeri umanjila vlaga - rekao je dosadašnji župnik Saša Paveljak.

Na otvorenju memorijala predsjednik Vijeća Općine Brestovac Tomo Vrhovac istakao je da je Općina turnir pomogla s izgradnjom rasvjete i uređenja igrališta za mali nogomet i odbojku na pijesku. Na nogometnom turniru natjecalo se 13 momčadi iz Sulkovaca, Požege, Skenderovaca i okolnih mjesta. Za sudjelovanje svaka ekipa uplatila je po stotinu kuna, a iako je to manje važno, pobjedila je domaća ekipa iz Skenderovaca. Uz uplatu od 5o kuna na odbojkaškom turniru natjecalo se dvadesetak ekipa.(izvor: Općina Brestovac)

FOTO: jaguplije.com.hr

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 23 °C
Trenutno stanje
58%     6.4 km/h     33.424 bar
Prognoza
SUB Min: 17 °C Max: 31 °C
NED Min: 18 °C Max: 29 °C
PON Min: 18 °C Max: 22 °C
UTO Min: 18 °C Max: 26 °C
SRI Min: 18 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 26 °C
PET Min: 17 °C Max: 26 °C
SUB Min: 18 °C Max: 26 °C
NED Min: 19 °C Max: 28 °C
PON Min: 19 °C Max: 26 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija