23
Pet, Ožu
0 Novi članci

ZASJEDAO IZVRŠNI ODBOR ŽKK"PLAMEN" POŽEGA Mandati idu na raspolaganje – još se ne zna da li će 'Plamene' na jesen igrati među najboljima

Font

Neće biti kolektivne ostavke, kao što se spominjalo, nego samo mandati idu na raspolaganje – zaključak je to s jučerašnje sjednice Izvršnog odbora ŽKK "Plamen" Požega.


U medijima, kao i u požeškoj javnosti, proteklih se dana čak spominjalo gašenje kluba a sve, naravno, zbog problema u osiguranju dovoljno novca  za natjecanje u A-1 ženskoj košarkaškoj ligi. Glavni sponzor kluba je tvrtka "Plamen", koja daje novac za igračice a ostatak potrebnog novca trebao bi se osigurati preko Požeškog sportskog saveza. Trenutno, financijska konstrukcija za slijedeću sezonu nije zatvorena a nedostaje još 25 000 kuna. Zbog nedostatka novca požeški klub se nije na vrijeme, do 1.lipnja, prijavio Košarkaškom savezu za natjecanje u idućoj sezoni.
-Imali smo problema i u prošloj godini kada smo u proljeće još igrali u 2.ligi i kad su troškovi bili manji. Morali smo prodati kombi da pokrijemo troškove i zaključimo godinu. Sada cijelu sezonu igramo 1.ligu, imamo 6-7 putovanja na more što su znatni troškovi. Ja recimo, trenutno nemam novca da igračicama kupim patike i drugu opremu. Razgovarao sam s njima, one sve žele ostati u klubu i potpisati nove ugovore no, ako ne budemo igrali u 1.ligi, ne znam...Mi smo se u međuvremenu, kroz dogovor u Košarkašnom savezu, prijavili za nastup u novoj sezoni jer su se i Osječanke, kao rezerva također prijavile. Ne osiguramo li novac, morat ćemo odustati a one će igrati umjesto nas – kazao je predsjednik kluba i trener Vladimir Englman.
Proteklih dana među  navijačima 'Plamenih' mogli su se čuti nezadovoljni komentari kako je Požeški sportski savez dao dodatnih 15 000 kuna NK"Požega" za igranje kvalifikacija, za što im navodno, ne treba toliko nego je novac usmjeren za naknade igračima jer bez njih nisu htjeli igrati, a što je protuzakonito. Predsjednik Izvršnog odbora Požeškog sportskog saveza Nino Abramović ne spori da je NK"Požega" dobio novac ali...
-To su sredstva koja su se pojavila neplanirano jer se jedan klub ugasio. Dobili smo zahtjev da to dodijelimo NK "Požegi" i tu odluku nisam donio ja nego Izvršni odbor od sedam ljudi. Kako su novci raspoređeni, time se treba baviti inspekcija. Ne kontroliramo mi ni kuda se usmjerava novac koji dajemo Englmanu. Oni su dobili novac koji je za njih planiran i imaju kompletno pokrivenu ligu – kazao je N.Abramović.
Dakle, još uvijek se ne zna da li će 'Plamene' igrati najesen među najboljima a budu li svoje prvoligaško mjesto morale prepustiti Osječankama zbog samo 25 000 kuna, bit će to velika požeška sramota.
TEKST:V.Milković
FOTO:H.Kusik

Vrijeme

Pozega Croatia Cloudy, -1 °C
Trenutno stanje
73%     0.0 km/h     33.187 bar
Prognoza
PET Min: -3 °C Max: 5 °C
SUB Min: -2 °C Max: 6 °C
NED Min: -1 °C Max: 10 °C
PON Min: 0 °C Max: 10 °C
UTO Min: 0 °C Max: 11 °C
SRI Min: 1 °C Max: 13 °C
ČET Min: 5 °C Max: 10 °C
PET Min: 5 °C Max: 13 °C
SUB Min: 7 °C Max: 16 °C
NED Min: 8 °C Max: 19 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija