23
Pet, Ožu
0 Novi članci

BRODSKI DRENOVAC – Gradi se boćalište – možda jednom mještani osnuju i novi sportski klub?!

Font

U Brodskom Drenovcu počela je gradnja, za slavonske prilike, neobičnog sportskog objekta – boćališta. Evo što nam je o tome napisao naš čitatelj Franjo Memedović.

I drenovčani se pokušavaju otimati pošasti propadanja i pustošenja ruralnih  područja koji su i njihovo selo dobrano zahvatili. Izgradnjom i širenjem  društvenih i sportskih sadržaja, nastoje svojim mladima, a i  starijima, bar onima   koji su još u selu ostali, stvoriti raznolikije  mogućnosti življenja i uživanja i tako ih motivirati da ostanu  u svom   Drenovcu, u svom  rodnom  zavičaju. Jer, samo je jedno rodno selo, samo su jedni moji sokaci , samo je jedna moja rijeka i potoci, jedne i jedine su prve ljubavi , samo su jedni  prvi i pravi prijatelji. Sve drugo i negdje drugdje je  gorka  sudbina života, te velika nostalgija i čežnja za onim što se nikada više i nigdje  nakon odlaska doživjeti i imati nemože.

Da bi život u Drenovcu bio ugodniji,   na inicijativu poznatog drenvačkog obrtnika, majstora Pere Dražetića, proteklih dana krenuše Drenovčani u izgradnju još jednog sportsko-društveno-rekreativnog objekta, i to ne nekog uobičajenog za slavonske krajeve, nego baš pravog pravcatog BOĆALIŠTA. Uz majstora Dražetića i još se  ponekim Drenovljanima svidjela  ova ideja,  pa svako na svoj način ovom projektu daje poneki doprinos, neki kroz financijsku potporu, a neki dobrovoljnim radom. Na lokaciji poviše drenovačkog nogometnog stadiona HRVATSKIH VITEZOVA, gdje  se boćalište gradi. Do sada je odrađen dio  grubih građevinskih radova koji će uskoro biti nastavljeni do potpunog uređenje ovog sportskog objekta, a biti će izgrađeni   i popratni pomoćni sadržaji. Saznali  smo da su i  nove boće već stigle . 

Tko zna, možda u Drenovcu osnuju i boćarski klub , pa se uključe u neki sustav natjecanja, ali ako se to i ne dogodi , drenovački ljubitelji boćanja rekreativno i zabavno uživati će u ovom sportu,  uz kojeg su inače više vezani žitelji južnih krajeva naše domovine.

Vrijeme

Pozega Croatia Cloudy, -1 °C
Trenutno stanje
73%     0.0 km/h     33.187 bar
Prognoza
PET Min: -3 °C Max: 5 °C
SUB Min: -2 °C Max: 6 °C
NED Min: -1 °C Max: 10 °C
PON Min: 0 °C Max: 10 °C
UTO Min: 0 °C Max: 11 °C
SRI Min: 1 °C Max: 13 °C
ČET Min: 5 °C Max: 10 °C
PET Min: 5 °C Max: 13 °C
SUB Min: 7 °C Max: 16 °C
NED Min: 8 °C Max: 19 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija