26
Sri, Srp
17 Novi članci

ZAVRŠEN MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR Pobjednik je Rumunj Eduard Bartha a u natjecanju za prvenstvo Hrvatske najbolji je Antun Živić

Font

Pobjednik trodnevnog Međunarodnog konjičkog turnira u Pleternici je Rumunj Eduard Bartha dok je u natjecanju za Prvenstvo Hrvatske najbolji bio Antun Živić.

Kao i ranijih godina posljednji dan turnira privukao je najviše publike pa je tako i danas došao veliki broj posjetitelja da bi se divili umijeću konja i vozača dvoprega ili da bi se samo družili u hladovini šatora uz hladnu kapljicu i slastan zalogaj. Sve njih pozdravili su gradonačelnica Antonija Jozić, župan Alojz Tomašević te ispred Hrvatskog konjičkog saveza Željko Gagro.

Trećeg dana turnira vozači su morali pokazati koliko su spretni prolazeći između čunjeva no, za ukupnu pobjedu važni su bili i rezultati prethodna dva dana kada su na raspopredu bili dresura i maraton. Kao što smo već napisali, rumunjski natjecatelj Eduard Bartha je bio najuspješniji a slijedili su ga na drugom mjestu Mađar Istvan Szecsi i Slovenac Klemen Turk. Prvenstvo Hrvatske osvojio je Antun Živić koji je vozio za Državnu ergelu Đakovo, drugi je bio Danko Drobnjak također iz Đakova a treći Antun Medvidović član Zaprežnog kluba Slavonac iz Slavonskog Broda .

Podsjetimo kako je ovogodišnji turnir u Pleternici bio višeg ranga nego prethodnih godina, odnosno, na razini CAI turnira s 'tri zvjezdice' a okupio je čak 30 natjecatelja. - Prezadovoljan sam – bio je kratak komentar na kraju turnira direktora Domagoja Katića.

Inače, i danas je turnir imao prateće sadrtžaje pa je održan sajam udruga, lovci su kuhali čobanac a djeca su mogla besplatno jahati na ponijima. Po prvi puta proglašeni su pobjednici natječaja za najljepšu okućnicu u pleterničkom kraju. Valentina Vukić iz Kuzmice dobila je priznanje za okućnicu s najljepšom porukom, obitelj Marić braće Vida i Ilije iz Pleternice dobila je priznanje za okućnicu s najljepšom pričom dok je ukupni pobjednik okućnica obitelji Marka Mikića iz Pleternice.

TEKST I FOTO:V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (dan), 23 °C
Trenutno stanje
49%     11.3 km/h     33.153 bar
Prognoza
SRI Min: 13 °C Max: 26 °C
ČET Min: 13 °C Max: 24 °C
PET Min: 15 °C Max: 29 °C
SUB Min: 17 °C Max: 30 °C
NED Min: 18 °C Max: 32 °C
PON Min: 19 °C Max: 34 °C
UTO Min: 21 °C Max: 36 °C
SRI Min: 22 °C Max: 36 °C
ČET Min: 20 °C Max: 31 °C
PET Min: 20 °C Max: 32 °C