22
Čet, Ožu
0 Novi članci

KONJIČKI TURNIR Vodi Rumunj Eduard Bartha – hoće li biti i pobjednik i tko će biti najbolji hrvatski natjecatelj? Saznajte na hipodromu od 14 sati!

Font

Ni žarko sunce, ni sparina, ni jaka kiša na kraju prvog dana nisu omeli odvijanje Međunarodnog konjičkog turnira u Pleternici.

Pleternički hipodrom ovih je dana pravi mali grad u kojemu se 'miješaju' konjušari, vozači kočija, organizatori, posjetitelji i naravno – konji. O njima se vodi posebna briga: neprestano se tuširaju, timare....stariji žeđ gase pod velikim šatorom uz sokove i pivo, mlađi su tražili kuglicu sladoleda više...Drugog dana turnira pridružili su im se i pleternički poduzetnici na tradicionalnom 'sajmu gospodarstva'

U neugodnim vremenskim uvjetima i za konje i za vozače kočija prvog dana,a na rasporedu je bila dresura, pobijedio je Rumunj Eduard Bartha dok je naš Antun Živić bio drugi. Bartha je i jučer bio odličan u maratonu a da li će biti i konačni pobjednik, znat će se danas poslijepodne. Početak natjecanja je predviđen za 14 sati dok je svečano otvorenje turnira u 16 sati. Kao i ranijih godina, lovci će danas kuhati humanitarni čobanac, djeca će moći besplatno jahati na konjima a svoje radove izložit će različite udruge.Sve ovo, dovoljni su razlozi da dođete na hipodrom, zar ne? A vručina? 'otopite' ju sokovima, pivom ili sladolodem.

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), -2 °C
Trenutno stanje
88%     6.4 km/h     33.762 bar
Prognoza
ČET Min: -3 °C Max: 3 °C
PET Min: -2 °C Max: 6 °C
SUB Min: -2 °C Max: 8 °C
NED Min: 0 °C Max: 9 °C
PON Min: 2 °C Max: 10 °C
UTO Min: 3 °C Max: 9 °C
SRI Min: 2 °C Max: 13 °C
ČET Min: 5 °C Max: 12 °C
PET Min: 6 °C Max: 14 °C
SUB Min: 7 °C Max: 15 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija