15
Sri, Kol

ZDRAV ŽIVOT "Hodanjem do zdravlja" – svake srijede od 18 sati!

Font

Kako je kretanje važno za zdravlje, a hodanje aktivnost koju mogu provoditi gotovo svi, odlučili smo upravo „Hodati za muško zdravlje“ kako bismo istakli da je to najjednostavniji način održavanja dobrog zdravlja, fizičkog i mentalnog kako muškaraca, tako i žena.

U srijedu 8.11. skupini hodača koji su se okupili „Hodati za zdravlje“ priključili su se i drugi naši sugrađani i studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i njihovi voditelji. U sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i volonterke gđe. Jelene Fuček „Hodamo za zdravlje“ već treću godinu zaredom svake srijede u 18 sati. Tako je i ove srijede aktivnost započela uobičajeno kod mosta na Orljavi (spomenika Nikoli Tesli). Prvo su se sudionici kratko upoznali, zagrijali te nastavili hodati (ne šetati!) orljavskim nasipom prvo u smjeru srednjoškolskog centra i nazad te dalje prema rekreaciji. Nakon jednosatnog treninga, istezanje je predviđeno na istom mjestu gdje i start. Tempo hoda je uobičajeno primjeren najvećem broju sudionika dok su oni brži ili sporiji u mogućnosti odabrati svoj tempo.

Za muško zdravlje je hodalo gotovo 40 sudionika te zahvaljujemo našim sugrađanima i studentima kako Veleučilišta tako i Medicinskog fakulteta što su podržali ovu akciju.

Pozivamo sve naše sugrađane kojima treba dodatni poticaj za tjelovježbu, društvo ili više boravka na svježem zraku da povedu svoje supružnike, susjede i prijatelje ta nam se priključe u „Hodanju za (vlastito) zdravlje“ svake srijede u 18 sati kod spomenika Nikoli Tesli. Sudjelovanje je besplatno!

Informacije: gđa. Jelena Fuček, Udruga „Zdravi život“, 098/1606398, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.( izvor:dr.Jasmina Kovačević, Zavod za javno zdravstvo)

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 22 °C
Trenutno stanje
62%     11.3 km/h     33.559 bar
Prognoza
SRI Min: 16 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 27 °C
PET Min: 16 °C Max: 29 °C
SUB Min: 17 °C Max: 27 °C
NED Min: 18 °C Max: 30 °C
PON Min: 20 °C Max: 28 °C
UTO Min: 19 °C Max: 30 °C
SRI Min: 18 °C Max: 30 °C
ČET Min: 18 °C Max: 29 °C
PET Min: 18 °C Max: 30 °C

lutrija