17
Sri, Lis

ZANIMLJIVOSTI Ivan Šulc čuva šampionski dres NK"Slavonije" iz 1977.godine!

Font

Jedan od legendarnih nogometaša plavih s Orljave, Ivan Šulc (73), neki je dan na stadion NK-a Slavonije u Požegi, za vrijeme treninga prve momčadi, donio jedan svoj vrijedan suvenir koji brižno čuva već punih 40 godina. Riječ je o originalnom dresu koji je nosio u povijesnoj kvalifikacijskoj utakmici plavih za ulazak u ondašnju Drugu hrvatsku ligu, sada već daleke 1977. godine, 26. lipnja.

- U ovom sam dresu igrao za Slavoniju u Đakovu, protiv tadašnjeg Jedinstva, u kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u Drugu hrvatsku ligu. Utakmica je završila bez pogodaka, a budući da smo tjedan dana ranije u prvoj utakmici u Požegi pobijedili 4:2, na taj smo se način prvi put plasirali u drugoligaško društvo. Sačuvao sam dres s te utakmice, ali i kopačke te loptu s kojom se igralo u Đakovu, a na nju su mi se potpisali svi suigrači. Bila je to moja posljednja utakmica u dresu Slavonije jer sam već bio u 34. godini i rekao sam si, iako me je trener Krizmanić nagovarao da još ostanem, dosta je bilo - za mene je to bih vrhunac karijere. Uostalom i bio sam tada najstariji u klubu, a imali smo izvrsne mlade igrače… - prisjetio se Ivan Šulc, danas umirovljenik koji je mirovinu zaradio kao nastavnik kemije i biologije u OŠ Mladost Jakšić.

Prije 40 godina Slavonija je ostvarila dotad najveći klupski uspjeh, što su znali pozdraviti i navijači, a Ivan se toga itekako dobro sjeća.

- Zvuči nestvarno, no nas je tada u Đakovo pratilo oko 1000 navijača iz Požeštine! Naime, na utakmicu je išlo 12 punih autobusa navijača iz Požege, plus brojni navijači s automobilima! Svi smo se zajedno vratili u Požegi, u koloni, doček je bio izvanredan, bilo je to nešto doista dotad neviđeno. Još je godinama poslije nogomet u Požegi bio pravi hit, igrale su se prave, velike utakmice, pred punim stadionom. Sjećam se da je u prvoj utakmici tih kvalifikacija protiv Đakovčana u Požegi bilo 4.500 gledatelja, a u uzvratu je u Đakovu bilo 5.000 gledatelja, od čega 1.000 naših. Danas je to nezamislivo i na većini prvoligaških utakmica. No, volio bih da se opet to vrijeme vrati, da ljudi u većem broju dolaze na nogometne utakmice - kaže Ivan Šulc, legenda plavih s Orljave, inače redoviti posjetitelj svih domaćih utakmica požeške Slavonije.(izvor:NK Slavonija)

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (dan), 12 °C
Trenutno stanje
73%     6.4 km/h     33.695 bar
Prognoza
SRI Min: 8 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 20 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 7 °C Max: 18 °C
NED Min: 6 °C Max: 16 °C
PON Min: 5 °C Max: 15 °C
UTO Min: 3 °C Max: 13 °C
SRI Min: 4 °C Max: 15 °C
ČET Min: 3 °C Max: 17 °C
PET Min: 5 °C Max: 15 °C

lutrija