16
Uto, Lis

ZANIMLJIVOSTI Davor Đukić, autor stihova "Umireš li Slavonijo moja?" na odmoru u pleterničkom kraju – s glazbenicima dogovarao nove projekte

Font

Davor Đukić, autor stihova mnogih tamburaških pjesama, među kojima je najpoznatija "Umireš li Slavonijo moja?" proteklih je tjedana s obitelji bio na odmoru u Pleternici i Sesvetama, rodnom kraju svojih predaka koji, iako rođen u Njemačkoj, smatra svojim.


Bila je to prigoda za druženje i s rodbinom i prijateljima ali, također, i s ljudima 'iz glazbenog svijeta' s kojima je dogovarao nove projekte. Davor je napisao 50-ak tekstova od koji su 22 uglazbljena a njegove pjesme pjevaju Stanko Šarić, Robert Vojvodić, "Garavuše"....Pisao je ponajviše o Slavoniji, ali i Srijemu odakle mu je majka, o tamburašima,  očevim Sesvetama, Pleternici i Gospi od Suza....I sada ima koješta napisano ali, kaže, 'neka to još malo ostane tajna'. Ove godine na festivalu u Kaptolu izvedena je njegova pjesma "Više nije kao prije" a iduće godine, tko zna, možda nešto napiše i za "Aureafest".
Prije povratka u Njemaku gdje živi i radi, Davor je s ocem Petrom, majkom Evom i suprugom Danijelom, ugostio drage mu ljude da se uz tamburaše provesele – do nekog novog susreta u dragoj mu Slavoniji.
TEKST I FOTO:V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Većinom oblačno (noć), 10 °C
Trenutno stanje
76%     11.3 km/h     33.728 bar
Prognoza
SRI Min: 7 °C Max: 22 °C
ČET Min: 7 °C Max: 21 °C
PET Min: 8 °C Max: 21 °C
SUB Min: 8 °C Max: 19 °C
NED Min: 8 °C Max: 15 °C
PON Min: 5 °C Max: 16 °C
UTO Min: 6 °C Max: 15 °C
SRI Min: 3 °C Max: 13 °C
ČET Min: 4 °C Max: 13 °C
PET Min: 2 °C Max: 14 °C

lutrija