21
Sri, Ožu

ZANIMLJIVOSTI Najavili ga proroci – upoznajte hrvatskog prijestolonasljednika

Font

Ferdinand je najstariji sin nadvojvode Karla Habsburško-Lorenskog, unuk Otona Habsburškog, kraljevskog princa Ugarske, Hrvatske i Češke te praunuk posljednjeg austrougarskog cara Karla. On je visok, zgodan i plav, vozi bijesne aute i živi u raskoši. On je plave krvi, a podanici bi mu mogli biti svi mi. Njegovo ime je Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard von Habsburg-Lothringen i hrvatski je prijestolonasljednik.


Pišući o njegovom "liku i djelu" 100posto.hr navodi da je Ferdinand najstariji sin nadvojvode Karla Habsburško-Lorenskog, unuk Otona Habsburškog, kraljevskog princa Ugarske, Hrvatske i Češke, te praunuk posljednjeg austrougarskog cara Karla, i ovih dana je proslavio 20. rođendan. Među brojnim čestitarima bila je i Facebook stranica Kraljevina Hrvatska.
Zvonimir od Hrvatske
Rođen je u Salzburgu, a kršten u Zagrebu gdje ga je u rujnu 1997. krstio pokojni kardinal Franjo Kuharić i pritom mu dao tradicionalno hrvatsko ime Zvonimir.
Kumovi su mu bili nadvojvoda Grgur Austrijski, princ Alojzije Löwensteinsko-Wertheimsko-Rosenberški, kraljica Margarita Bugarska i Agnes Husslein, rođena kao grofica Arca.
U intervjuu austrijskoj Gali prije dvije godine Ferdinand Zvonimir, koji je završio Međunarodnu školu u Beču, rekao je kako ne sanja o prijestolju na koje bi imao pravo da Austro-Ugarska monarhija nije propala.
"To mi nije opcija pa ne moram gubiti vrijeme na razmišljanje o tome", rekao je. O privatnom životu nije baš puno govorio, ali otkrio je ipak kako ima djevojku "za koju uvijek nađe vremena".
Dvadesetogodišnji nasljednik hrvatske krune ne živi u palači, već u stanu u središtu Beča, a njegova najveća strast su automobilističke utrke.
U dobi od 14 godina počeo je voziti karting, a tri godina kasnije i Formulu Renault. Cilj mu je, naravno, Formula 1.
U svom omiljenom sportu je sve bolji, pa je tako lani odnio pet pobjeda. Sport je to u kojem se lako događaju nezgode, a i Ferdinand ih je imao nekoliko. U jednoj je slomio ruku, no kaže kako je u tome vidio samo lekciju.
U jednom televizijskom intervjuu Ferdinand, čije bavljenje utrkama sponzorira njegova majka, barunica Francesca von Habsburg-Lothringen, istaknuo je kako mu je bitno da može obitelj učiniti ponosnima radeći nešto što jako voli.
Mladi princ možda ne pokazuje interes prema vladanju, no neki ne samo da smatraju kako bi trebao biti kralj, već vjeruju da je upravo on 'veliki katolički monarh' čiji su dolazak najavljivali kršćanski sveci, proroci i mistici.
"Vjerujem da je Ferdinand Zvonimir veliki katolički monarh o kojem je govorio biblijski prorok Daniel. Godine njegova začeća i rođenja to dokazuju. Posljednji car Svetog rimskog carstva bio je Franjo ll., koji je bio i car Austrije, a Ferdinand je njegov izravni nasljednik", tvrdi teolog Ron Conte, koji o tome i piše u knjizi 'The First Part of the Tribulation'.
Mnogo je to odgovornosti za bilo čija pleća, a Ferdinanda bi vjerojatno ipak više usrećila pobjeda na Formuli 1, zaključuje 100posto.hr.(izvor: Dnevno.hr)

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), -2 °C
Trenutno stanje
88%     6.4 km/h     33.762 bar
Prognoza
ČET Min: -3 °C Max: 3 °C
PET Min: -2 °C Max: 6 °C
SUB Min: -2 °C Max: 8 °C
NED Min: 0 °C Max: 9 °C
PON Min: 2 °C Max: 10 °C
UTO Min: 3 °C Max: 9 °C
SRI Min: 2 °C Max: 13 °C
ČET Min: 5 °C Max: 12 °C
PET Min: 6 °C Max: 14 °C
SUB Min: 7 °C Max: 15 °C

lutrija