20
Ned, Sij

Vrijeme je viroza i gripe. Simptomi, svima već dobro poznati, su sljedeći: curenje iz nosa, kašalj, drhtavica, povišena tjelesna temperatura (može, ali i ne mora nastupiti), glavobolja, bolovi u zglobovima, pretjerani umor i nedostatak apetita. Evo što o tome kaže doc. dr. sc. Donatella Verbanac, dipl. ing. medicinske biokemije, znanstvena savjetnica

Opširnije...

U sezoni smo gripe i prehlade i sada je pravo vrijeme da povećate unos namirnica koje će ojačati vaš imunitet. Vitamini, naročito beta karoten, vitamin C, D i E, pomažu u jačanju imuniteta i razvijanju otpornosti tijela prema bolestima. Folna kiselina, mangan, riboflavin, željezo i cink vam također mogu pomoći. Naravno, prehrana vas neće učiniti 100% otpornima na gripu i prehladu, ali konzumacija ove hrane može ojačati vaš imunitet i pomoći vam da izbjegnete bolesti. Također, ove namirnice vam mogu pomoći da prije ozdravite.

Opširnije...

Večeras završava  još jedan Supertalent show Nove TV čemu je prethodilo šest audicijskih i šest polufinalnih emisija. Od gotovo 400 točaka s audicije ostalo je 12 najboljih natjecatelja koji su se borili za 200 000 kuna. Prigoda je to za potsjećanje kako je i naša županije, konkretno Grad Pleternica, imala u finalu svoje predstavnice – Maju Terzić i njezinu kujicu Nessu!
Maja i Nessa u Supertalent show sudjelovale su u drugoj sezoni 2010.godine. Uvjerljivo su 'gazile' svoju konkurenciju pa su u trećoj polufinalnoj emisiji i pobijedile. Nessa je tako postala najpoznatiji pas u Hrvatskoj.

Opširnije...

Maleni Grom je beščutno ostavljen da luta i snalazi se na cesti. Srećom naletio je na pravu osobu u pravo vrijeme i sad traži dom gdje će će biti član obitelji za cijeli život.

Opširnije...

Pleternica je i ove godine bila domaćin znanstvenom skupu "Štamparovi dani" koji je u središtu pozornosti imao zdrave stilove života. Među mnogobrojnim izlagačima bio je i prof.dr.sc. Midhat Jašić iz Tuzle koji nam je u razgovoru prije početka skupa kazao slijedeće: - U suštini skupa je poruka da valja promijeniti životni stil da se ogromni troškovi zdravstva smanje. Posebno zanimljiv će biti referat o pet-šest bolesti koje su najčešće, kao što su visok krvni tlak, dijabetes, bolesti krvožilnog sustava...a one se mogu liječiti promjenom životnih navika. U budućnosti će nam trebati novo zanimanje 'učitelj životnog stila' – rekao je prof. Jašić.

Opširnije...

Zima ne bi trebala biti godišnje doba kada su svi letargični i depresivni, a cijela obitelj bolesna. Postoje divne zdravstvene prednosti aktivnosti na otvorenome tijekom zime. Hladan i svjež zrak će vas možda zatvoriti u toplinu doma, ali aktivnosti po takvom vremena čine čuda vašem raspoloženju.

Opširnije...

lutrija