20
Čet, Srp

-Prije nekoliko godina u Zagrebu je održana prva "Buldogijada" s ciljem okupljanja i druženja vlasnika francuskih i engleskih buldoga i njihovih ljubimaca. Ovu inicijativu ubrzo su prihvatili i ostali hrvatski gradovi, a po prvi puta u nedjelju 25. lipnja s početkom u 19,00 sati "Buldogijada" će se održati i u Požegi.- Najavila je to Vera Bilandžija vlasnica buldoga Maxa s kojim svakodnevno ide u šetnju gradskim ulicama.

Opširnije...

Samo 17 minuta hodanja dnevno smanjuje simptome depresije za 41 posto, a rizik od raka debelog crijeva za 31 posto. Već 18 minuta hodanja smanjuje rizik od koronarne bolesti srca za 36 posto, 21 minuta od moždanog udara za 43 posto, a 30 minuta smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2 za 30 posto.

Znanstvenici su dokazali da je nedostatak fizičke aktivnosti glavni faktor rizika za bolesti i preranu smrt. Procjene pokazuju da više od pet milijuna ljudi u svijetu svake godine umre zbog neispunjavanja preporučene dnevne razine tjelesne aktivnosti.

Opširnije...

Lokalni izbori su završeni, rezultati su konačni i još je ostalo samo da se konstituiraju Županijska skupština te gradska i općinska vijeća. Poznato je kako je najbolje rezultate postigla Hrvatska demokratska zajednica koja je dala župana te sve gradonačelnike i načelnike u županiji. Pa ipak, kada se detaljnije pregledaju podaci, vidljivo je kako pobjednici nisu jednako omiljeni u svim sredinama – u nekima su dobili gotovo apsolutnu potporu dok su u drugima izgubili. I oduševljenje samim izborima nije svagdje bilo jednako....Evo zanimljivih detalja.

Opširnije...

Ferdinand je najstariji sin nadvojvode Karla Habsburško-Lorenskog, unuk Otona Habsburškog, kraljevskog princa Ugarske, Hrvatske i Češke te praunuk posljednjeg austrougarskog cara Karla. On je visok, zgodan i plav, vozi bijesne aute i živi u raskoši. On je plave krvi, a podanici bi mu mogli biti svi mi. Njegovo ime je Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard von Habsburg-Lothringen i hrvatski je prijestolonasljednik.

Opširnije...

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 33 °C
Trenutno stanje
26%     17.7 km/h     33.356 bar
Prognoza
ČET Min: 17 °C Max: 33 °C
PET Min: 20 °C Max: 33 °C
SUB Min: 20 °C Max: 35 °C
NED Min: 19 °C Max: 33 °C
PON Min: 20 °C Max: 32 °C
UTO Min: 18 °C Max: 27 °C
SRI Min: 17 °C Max: 28 °C
ČET Min: 16 °C Max: 28 °C
PET Min: 15 °C Max: 31 °C
SUB Min: 18 °C Max: 30 °C