15
Sri, Kol
0 Novi članci

IRENA KALAN Slikarica i pjesnikinja iz Bilica predstavila svoju prvu zbirku pjesama "Mirisne boje tišine"

Font

Slikarica i pjesnikinja Irena Kalan sinoć je u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici predstavila svoju prvu zbirku pjesama "Mirisne boje tišine"

-U zbirci je 111 pjesama koje su nastajale kroz dugo godina, 'pokrivaju' jedan moj cijeli životni period od 90-ih do danas. Do sada sam svoje pjesme javnosti prezentirala uglavnom na skupovima koje je organizirala Udruga zavičajnih slikara i pisaca "Marko Peić" a dvije pjesme su prošle godine objavljene i u Požeškoj kronici – kazala je Irena. Pisanjem se, dodala je, bavi od rane mladosti – sve je počelo sa sastavcima i pjesmicama u osnovnoj školi a u srednjoj se pisanju posvetila intenzivnije.
-Nema pravila oko toga kad pišem pjesme. Nekad mi je inspiracija neka loša atmnmosfera, nekad neka dobra, bilo kakvo raspoloženje može mi biti inspiracija – kaže Irena koja ističe i kako su joj posebno dragi domaći pjesnici: Cesarić, Ujević, Ratko Zvrko...
Irena se, inače, bavi i slikanjem pa je sinoć u holu knjižnice bilo izloženo i nekoliko njenih radova. Potporu na predstavljanju zbirke došli su joj dati i sinovi Vilim i Oliver, suprug Mario te mnogobrojni prijatelji i poznanici.

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 22 °C
Trenutno stanje
62%     11.3 km/h     33.559 bar
Prognoza
SRI Min: 16 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 27 °C
PET Min: 16 °C Max: 29 °C
SUB Min: 17 °C Max: 27 °C
NED Min: 18 °C Max: 30 °C
PON Min: 20 °C Max: 28 °C
UTO Min: 19 °C Max: 30 °C
SRI Min: 18 °C Max: 30 °C
ČET Min: 18 °C Max: 29 °C
PET Min: 18 °C Max: 30 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija