15
Sri, Kol
0 Novi članci

UDRUGA "MATKO PEIĆ" Predstavljena knjiga Irene Ivetić "Mama, kupi mi konja"

Font

"Mama, kupi mi konja" naziv je četvrte knjige požeške učiteljice i spisateljice Irene Ivetić koja je sinoć predstavljena u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega. Predstavljanje je organizirala Udruga "Matko Peić" čiji je ona član.


-Ovo je moja četvrta knjiga namijenjena djeci. To su priče koje sam skupljala 20-ak godina, do sada sam ih objavljivala u dječjim časopisima, neke i na radiju... i kad je došlo vrijeme da ih ima dovoljno, da se mogu složiti, da čine jednu cjelinu, izdali smo knjigu. Teme priča su: dječji život – djetinjstvo mojih kćeri, događaji iz učionice, nestašluci mojih malih susjeda i neke sličice iz moga djetinjstva. Svih 27 priča su istinite priče – rekla je I.Ivetić.
Inače, Irena Ivetioć kaže kako piše 'otkad zna za sebe'. Prvi knjigu dječjih pjesama je objavila 2007.godine. Koliko je pjesama i priča napisala ne zna ali u svima je poruka jasna: - Širiti veselje! Ne pišeš samo za sebe nego da bi djeca i odrasli čitali i da bi time širio veselje. Čitaju, vesele se a da ne kažem kako se vesele djeca junaci mojih priča kad proćitaju priču o sebi – zaključila je Irena Ivetić.
TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 22 °C
Trenutno stanje
62%     11.3 km/h     33.559 bar
Prognoza
SRI Min: 16 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 27 °C
PET Min: 16 °C Max: 29 °C
SUB Min: 17 °C Max: 27 °C
NED Min: 18 °C Max: 30 °C
PON Min: 20 °C Max: 28 °C
UTO Min: 19 °C Max: 30 °C
SRI Min: 18 °C Max: 30 °C
ČET Min: 18 °C Max: 29 °C
PET Min: 18 °C Max: 30 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija