14
Sri, Stu
0 Novi članci

UDRUGA "MATKO PEIĆ" Predstavljena knjiga Irene Ivetić "Mama, kupi mi konja"

Font

"Mama, kupi mi konja" naziv je četvrte knjige požeške učiteljice i spisateljice Irene Ivetić koja je sinoć predstavljena u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega. Predstavljanje je organizirala Udruga "Matko Peić" čiji je ona član.


-Ovo je moja četvrta knjiga namijenjena djeci. To su priče koje sam skupljala 20-ak godina, do sada sam ih objavljivala u dječjim časopisima, neke i na radiju... i kad je došlo vrijeme da ih ima dovoljno, da se mogu složiti, da čine jednu cjelinu, izdali smo knjigu. Teme priča su: dječji život – djetinjstvo mojih kćeri, događaji iz učionice, nestašluci mojih malih susjeda i neke sličice iz moga djetinjstva. Svih 27 priča su istinite priče – rekla je I.Ivetić.
Inače, Irena Ivetioć kaže kako piše 'otkad zna za sebe'. Prvi knjigu dječjih pjesama je objavila 2007.godine. Koliko je pjesama i priča napisala ne zna ali u svima je poruka jasna: - Širiti veselje! Ne pišeš samo za sebe nego da bi djeca i odrasli čitali i da bi time širio veselje. Čitaju, vesele se a da ne kažem kako se vesele djeca junaci mojih priča kad proćitaju priču o sebi – zaključila je Irena Ivetić.
TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Sunčano, 15 °C
Trenutno stanje
41%     12.9 km/h     33.932 bar
Prognoza
SRI Min: 6 °C Max: 14 °C
ČET Min: 3 °C Max: 11 °C
PET Min: 2 °C Max: 8 °C
SUB Min: 0 °C Max: 6 °C
NED Min: -1 °C Max: 6 °C
PON Min: -1 °C Max: 5 °C
UTO Min: 0 °C Max: 4 °C
SRI Min: 0 °C Max: 8 °C
ČET Min: 0 °C Max: 7 °C
PET Min: 2 °C Max: 6 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija