15
Sri, Kol
0 Novi članci

DANI MATICE HRVATSKE U POŽEGI U veljači još nekoliko predavanja, predstavljanje romana i projekcija dokumentarca

Font

Ovogodišnji Dani Matice hrvatske u Požegi počeli su prvog dana veljače predstavljanjem knjiga iz bibliotele "Hrvatska povijest" a do kraja mjeseca očekuje nas još nekoliko predavanja, projekcija i predstavljanja.


Već u četvrtak nas očekuju dvije projekcije dokumentarnog filma Nade Prkačin "Macelj – Titovo stratište", u 12 i 19,30 sati u Dvorani sv.Terezije Avilske. Za 13.veljaču je zakazano predavanje "Prvi hrvatski svetac Nikola Tavelić" koje će u knjižnici Gimnazije Požega održati dr.sc. Daniel Patafta. Tjedan dana kasnije Denis Sušac će u Dvorani sv.Terezije Avilske održati dva predavanja – prvo govori o temi "Može li se biti svjetski uspješan i u Slavoniji?" dok je drugo naslovio „Kako je Osijek postao središte IT industrije u Hrvatskoj“.
Slijedeće predavanje i radionica predviđeni su za 27.veljaču u Poljoprivredno-prehrambenoj školi a o temi „Zavičajna i nacionalna baština u modernoj gastroponudi“ govorit će Božica Brkan. Istog dana, ali u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega, Božica Brkan će predstaviti roman  "Umrežena" . Time će program za veljaču biti zaključen a onda nas u ožujku još čeka koncert "Dijalog" – nastupit će Mateja Šarlija, flauta i Pedro R. Rodrigues, gitara.O svim ovim događajima detaljnije ćemo vas obavještavati kad za to bude vrijeme a za sada, ako vam se nešto čini zanimljivim, rezervirajte si termin u svom osobnom dnevnom rasporedu.

TEKST:V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 22 °C
Trenutno stanje
62%     11.3 km/h     33.559 bar
Prognoza
SRI Min: 16 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 27 °C
PET Min: 16 °C Max: 29 °C
SUB Min: 17 °C Max: 27 °C
NED Min: 18 °C Max: 30 °C
PON Min: 20 °C Max: 28 °C
UTO Min: 19 °C Max: 30 °C
SRI Min: 18 °C Max: 30 °C
ČET Min: 18 °C Max: 29 °C
PET Min: 18 °C Max: 30 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija