15
Sri, Kol
0 Novi članci

IKONE Izložba slika Snježane Mekić Delić

Font

Požeška slikarica Snježana Mekić Delić je u Caffe Baru Krigla ovih dana postavila zanimljivu izložbu pod nazivom IKONE.


-Ovom izložbom povezujem pop ikonu Marilyn Monroe  s današnjom ikonom facebooka koja je ostvarenje priče o pet minuta 'slave' koje ćemo svi imati i to se evo, ostvarilo. Taj odnos Marilynke i facebooka je, mislim, zanimljiv i intrigantan, pa i ova izložba. Slike su na platnu veličine 50x70 cm a stavila sam ih na crnu podlogu veličine metar sa metar i 20. Samo ih je sedam, jer nema više prostora, al' evo, na jednom zidu smo mi, Udruga Požart, slikali i napravili jedan mural pa je ovo sve skupa promijenilo malo taj izgled kafića. Urbaniji je – kazala je S.Mekić Delić. Ujedno je najavila i jednu mnogo veću izložbu koju priprema sa svojim Požartom.
-U planu imamo veliku izložbu u Ledari gdje smo se poluslužbeno uselili kad smo radili Čarobnu šumu. Planiramo veliku izložbu jer je to veliki prostor a Požežanima je skroz nepoznat. Nalazi se iznad Grginod dola, zapravo je dio Sportskih objekata Požega, a Grad je davno dao mladim bendovima da tu vježbaju. Međutim, bendova je sve manje...i sad mi planiramo u ožujku, za Grgurevo, napraviti izložbu i uklopiti ju u program Grgureva. Bili smo na razgovoru u Gradu i dogovorili. Program Grgureva je napravljen za ozbiljniju, stariju populaciju a ovo bi bilo za mlađu – najavila je S.Mekić Delić.
No, prije Grgureva, navratite u Caffe Bar krigla, Matice Hrvatske 2, i pogledajte kako je to Snježana 'spojila' MM i facebook!

TEKST I FOTO: V.Milković

Vrijeme

Pozega Croatia Djelomično oblačno (noć), 22 °C
Trenutno stanje
62%     11.3 km/h     33.559 bar
Prognoza
SRI Min: 16 °C Max: 27 °C
ČET Min: 18 °C Max: 27 °C
PET Min: 16 °C Max: 29 °C
SUB Min: 17 °C Max: 27 °C
NED Min: 18 °C Max: 30 °C
PON Min: 20 °C Max: 28 °C
UTO Min: 19 °C Max: 30 °C
SRI Min: 18 °C Max: 30 °C
ČET Min: 18 °C Max: 29 °C
PET Min: 18 °C Max: 30 °C
Desna kolumna Banner - Puma
Desna kolumna Banner - nitko ne smije biti sam

lutrija